Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüm Dünyada Onların İmzası Var

2010 Dünya Kupası için Güney Afrika'da ve 2014 Dünya Kupası için Brezilya'da üç adet futbol stadının yapımı çalışmalarını gmp mimarları üslendi. Meinhard von Gerkan, Volkwin Marg ve ortakları geçen 40 yıl içerisinde Almanya başta olmak üzere bütün Avrupa’nın, 1999 yılından bu yana Asya’nın büyük şehirlerinde planlama ve uygulama yapıyorlar. Açık

Emlak Times
Tüm Dünyada Onların İmzası Var

2010 Dünya Kupası için Güney Afrika'da ve 2014 Dünya Kupası için Brezilya'da üç adet futbol stadının yapımı çalışmalarını gmp mimarları üslendi. Meinhard von Gerkan, Volkwin Marg ve ortakları geçen 40 yıl içerisinde Almanya başta olmak üzere bütün Avrupa’nın, 1999 yılından bu yana Asya’nın büyük şehirlerinde planlama ve uygulama yapıyorlar.  Açık mimari anlayışları sayesinde Avrupa sınırları içinde ve dışında ün kazanmayı başardılar.

gmp mimarları; ekoloji, topografya, ekonomi, toplum ve politika gibi spesifik şartlara cevap veren ve mimari açıdan sürdürülebilirliği güvenceye alan binalar tasarlıyorlar. Mimarlık tarihçisi Wolfgang Pehnt; "Bu ofisten, genelde kendi türünün teknik ve organizasyon açısından yetkin bir şekilde çözülen estetik açıdan başarılı örnekleri sayılan binalar çıkıyor" diyor.

gmp’nin yapı projelerinin çeşitliliği müzelerden, opera binalarından, stadyumlardan, havalimanlarından tren garlarına ve fuarlara, hastanelere, üniversite kampüslerine, konut ve şehir planlamasına kadar uzanıyor.

1988 Yılından beri Türkiye’deler

gmp'nin Türkiye ile olan bağlantısı  1988 yılında Ankara Sheraton Oteli ve Karum Alışveriş Merkezi'nden oluşan Kavaklıdere kompleksinin yapımıyla başladı. Otel kompleksi ile Ankara'da modern mimarinin simgesi oldu. Kompleks 2005 yılında kongre merkezine sahip bir apart otelle genişletildi. En son projeleri olan Antalya Belek'teki Calista Luxury Resort ise Türkiye'nin en yenilikçi ve modern otellerinden biridir. 2009 yılında Türk Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çevre plaketi olan Yeşil Yıldız ödülünü aldı.

gmp ofisi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Arkitera ile birlikte, Federal Almanya Cumhuriyeti Başkonsolosluğu'nun himayesinde, bir yandan mimari görevlerin çeşitliliği ve bunların, mimariyi sanat olarak toplumsal bağlamı içerisinde kavrayan bir mimarlık anlayışının dikkat çekici örnekleri olarak çözümü olarak göstermeyi amaçlayan bir mimarlık sergisi planlıyor. Diğer yandan bunu amatörler için de anlaşılır bir şekilde sunma iddiası, gmp'nin kurucu ortakları von Gerkan ve Marg'ı, sergiyi gezici bir sergi olarak yolculuğa çıkarmaya yönelten en önemli nedenlerden biridir. Sergi, 40 yıllık yaratımlarının tamamından seçme örnekler içeriyor.

Külfetli, özel bir baskı  yöntemiyle mimari sunumlar alüminyum kaplamalı levhalara aktarılıyor. Bu şekilde oluşturulan izlenim, sergiye eşsiz bir ifade kazandırıyor ve mimarların ustalık iddiasını vurguluyor. Eskizler ve çizimlerle konseptin ilk ana fikri anlatılıyor, filmlerle projenin şehircilik boyutlarındaki hassasiyeti gösteriyor. Maketlerle tasarımın üç boyutlu mimari ve sanatsal bir anlayışla şekillenmesi minyatür olarak aktarıyor.

Sergi, bu noktada şehircilik ve kamusal alanlardaki çeşitli proje konularına göre bölümlere ayrılıyor: Bunlar ulaşımla ilgili altyapı projelerinden başlayarak, kültür, spor ve araştırma merkezlerinden kongre merkezlerine ve alışveriş  merkezlerine kadar uzanıyor.

Bir şehircilik projesi

İdeal şehir düşüncesinin tarihsel gelişimini resimlerle anlatan bir deneme ile Lingang New City projesinin temelini oluşturan konsepte giriş yapılıyor. Bu şehircilik projesi büyüklüğü ve önemi nedeniyle serginin ağırlık verilen noktalarından birini oluşturuyor. Sunumun kapsamı, ilk eskizlerden başlayarak, şehrin oluşumunu ve gelişimini anlatan animasyonlardan, uydu aracılığı ile çekilmiş inşaat safhalarını gösteren fotoğraflara kadar uzanıyor. Ayrıca renkli düzlemler ve 1,50 x 3,50 m boyutundaki maket şehircilik görevinin büyüklüğünü görselleştiriyor. Hazırlanan belediye sarayı ve yapısal simgeselliği tüm katılımcılar için bir meydan okuma niteliği taşıyan denizcilik müzesi ilk kez tanıtılıyor.

Sergi projesi, şehircilik altyapılarının globalleşmesi konusuyla ilgili seminer ve panellerle desteklenecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tum-dunyada-onlarin-imzasi-var_73903.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!