Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'ndan Konut Kurultayı Değerlendirmesi

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşüm ve konut kurultayının TOKİ için başarılı bir organizasyon ancak, Türkiye yapı sektörü için eksik bir organizasyon olduğunu savundu.

yapi.com.tr / AA
Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'ndan Konut Kurultayı Değerlendirmesi

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşüm ve konut kurultayının TOKİ için başarılı bir organizasyon ancak, Türkiye yapı sektörü için eksik bir organizasyon olduğunu savundu. Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) düzenlediği Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Kurultayı dikkatle incelendiğinde TOKİ'nin ciddi faaliyetlerde bulunduğu ve faaliyet alanlarının önemli bir kısmında başarılı olduğunun söylenebileceğini kaydetti. Ancak müteahhitler veya vatandaş olarak konut kurultayı denildiğinde konut sektörünün tamamını içine alan bir konut ve yapı kurultayının gerçekleştirilmesini dilediklerini belirten Tellioğlu şunları kaydetti:
    
''Müteahhitlerin çok geniş çalışma alanlarının olması dinamik, taşıyıcı ve hareketli iş gücü merkezleri oluşlarından belli bir kontrol mekanizmasına tabi edilememişlerdir. TOBB gibi üst odalar birliği de, mevcut yapıdan önemli derecede beslendiğinden dolayı meslek adına ciddi manada bir çalışma yürütemediği halde müteahhitler mesleğinin odasının kurulmasına kendi kontrolünden çıkacağı endişesiyle, yeni bir güçlü oda olabileceği endişesiyle karşı çıkmaktadır.
    
Halbuki biz istiyoruz ve diliyoruz ki insan hayatından kutsal hiçbir şey olamayacağı insana hizmet etmek fiilinin önündeki bütün suni engelleri kaldırıp sektörün önünü açacak, sektöre giriş çerçevesi oluşturacak, sektörü denetleyecek ve eski yapıları elden geçmesini mecbur kılacak acil ve güçlü bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu acı ve acil bir gerçektir. Onun için diyoruz ki TOKİ Konut ve Kentsel Dönüşüm Kurultayı faydalı bir kurultay fakat eksik bir kurultaydır.''

ETİKETLER: gayrimenkul kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/tum-insaat-muteahhitleri-federasyonundan-konut-kurultayi-degerlendirmesi_86172.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!