Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tunalı Sahipsiz Kaldı

Bir zamanlar çekim merkezi olan Tunalı Hilmi Caddesi, altyapı yetersizliği ve trafik yoğunluğu nedeniyle giderek “kan kaybediyor.” İş yapamaz hale gelen esnaf ve bölge sakinleri Anakent Belediyesi’ni suçluyor. Esnaftan alınan bilgiye göre Tunalı birçok sorunla boğuşuyor. Caddede yaşanan sıkıntıların başında “trafik karmaşası” geliyor.

Cumhuriyet Ankara
Tunalı Sahipsiz Kaldı

Bir zamanlar çekim merkezi olan Tunalı Hilmi Caddesi, altyapı yetersizliği ve trafik yoğunluğu nedeniyle giderek “kan kaybediyor.” İş yapamaz hale gelen esnaf ve bölge sakinleri Anakent Belediyesi’ni suçluyor.

Esnaftan alınan bilgiye göre Tunalı birçok sorunla boğuşuyor. Caddede yaşanan sıkıntıların başında “trafik karmaşası” geliyor. Atatürk Bulvarı’na Kuğulu’dan dönüş olmadığı için araçlar Tunalı’ya akın ediyor. Yolun sağ şeridinin Anakent Belediyesi’nce ücretli otoparka dönüştürülmesi, caddedeki trafik sıkışıklığını bir kat daha arttırıyor. 4 şeritten biri otopark olduğu için geriye araçların kullanabileceği üç şerit kalıyor. Ancak, ikinci şerit kısa süreli park gerekçesiyle işgal ediliyor. Böylece, araçlara iki şerit kalıyor. Bu şeritler de trafik yükünü kaldırmıyor. Trafik yoğunluğu gürültü kirliliğini de beraberinde getiriyor.

Kaldırımlarda seyyarlar

Tunalı boyunca kaldırımların da oldukça eskidiği ve yıprandığı gözleniyor. Kaldırım taşları yerlerinden çıkmış, bazı yerlerde çukurlar oluşmuş. Esnaf, yağmur yağdığında rögarların tıkandığını ve karşıdan karşıya geçmekte zorluk çekildiğini belirtiyor. Birçok aydınlatma direği bakımsızlıktan paslanmış, içinden geçen kablolar da dışarı taşmış. İlgisizlik ağaçları da vurmuş. Ağaçların budanmadığı, bazılarının kuruduğu görülüyor.

Esnaf en çok seyyar satıcılardan yakınıyor. Tunalı’nın eski günlerini yitirdiğini belirten esnaf, seyyarlar nedeniyle de satışlarının azaldığını kaydediyor.

Tunalı’nın hali kötü

Bir esnaf, “eskiden iğne atsan yere düşmezdi. Şimdi kimse buraya gelmiyor. Tunalı’nın hali bitik” diye yakınıyor. Ertuğ Pasajı’nda kuyumculuk yapan başka bir esnaf ise, caddedeki büyük mağazaların AVM’lere taşındığına dikkat çekiyor. Bölgeye yakın Karum, Atakule gibi yerlerin boşaldığını belirten bir başka esnaf, “belediyelerin hiç çalışmadığını” söylüyor. Çankaya ve Anakent belediyelerini suçlayan bir diğer esnaf, “Kendilerinin de AVM’lere yenildiğini” dile getiriyor. Aynı bakımsızlık ve ilgisizlik Tunalı’ya komşu Tunus Caddesi ve Bestekâr Sokak’ta da yaşanıyor.

‘Yeni düzenleme yapılmalı’

Tunalı esnafının önerileri ise şöyle: “Trafik yoğunluğu azaltılmalı. Çevre düzenlemesi yapılsın. Taleba kirliliği önlensin. Kaldırımlar yenilensin. Ağaçlar budansın. Elektrik direkleri elden geçirilsin. Oturma grupları oluşturulsun. Hafta sonları bölgede çeşitli etkinlikler düzenlensin. Kafeterya ve barlar denetlensin. Cadde düzenli temizlensin. Sanatsal heykeller caddeye konulsun. Yılbaşı gibi özel günlerde cadde ışıklandırılsın. Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasındaki yetki sorunu aşılsın ve ortak bir çalışma yürütülsün.”

‘Kültür sanat alanı olsun’

Kavaklıderem Derneği Genel Sekreteri İsa Çapanoğlu, Tunalı’nın sorunlarıyla ilgili başvurularından sonuç alamadıklarını dile getirdi. Tunalı’nın Konur, Karanfil ve Yüksel’deki gibi düzenlenmesini isteyen Çapanoğlu, bölgenin pazar günleri kültür sanat alanına dönüştürülebileceğini söyledi. Çapanoğlu, “Lokantalar masalarını dışarıya çıkarabilsin. Araçların her gün geçtiği yolda insanların hür olarak yürüsün. Müzik grupları dinleti yapsın, kitap satış alanları oluşturulsun” dedi.

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/tunali-sahipsiz-kaldi_83983.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!