Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tünel Kaderini Değiştirdi İnşaatın Devlerini Buluşturdu

İstanbul’un ilk sanayi semtlerinden biri olan Bomonti, birbiri ardına hayata geçen projelerle yepyeni bir kimliğe kavuşuyor. 4-5 katlı apartmanların, gecekonduların, fabrika, imalathane ve tekstil atöyelerinin yerini yükseklikleri 200 metreye yaklaşan kuleler, yüksek teknolojili binalar, rezidanslar, oteller ve ofis blokları alıyor.

Sabah Emlak&Mortgage
Tünel Kaderini Değiştirdi İnşaatın Devlerini Buluşturdu

İstanbul’un ilk sanayi semtlerinden biri olan Bomonti, birbiri ardına hayata geçen projelerle yepyeni bir kimliğe kavuşuyor. 4-5 katlı apartmanların, gecekonduların, fabrika, imalathane ve tekstil atöyelerinin yerini yükseklikleri 200 metreye yaklaşan kuleler, yüksek teknolojili binalar, rezidanslar, oteller ve ofis blokları alıyor. Ofton İnşaat’ın 2004 yılında başladığı ve 2007’de tamamladığı Elysium Rezidence projesiyle tanışan Bomonti, kısa sürede merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı gibi etmenlerle de diğer inşaat şirketlerininde ilgisini çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin “7Tepeye 7 Tünel Projesi” kapsamında inşa edilen Bomonti-Dolmabahçe tüneli bu aradaki mesafeyi 3 dakikaya indiriecek. Türkiye’nin önde gelen inşaat firmalarını buluşturan Bomonti’de Ofton, IC Holding, Ant Yapı, İpek&Çakırkaya ortaklığı, Extensa Türkiye projelerine devam ederken, Ağaoğlu, Sinpaş ve Taşyapı Bomonti’de yeni projeler için çalışmalarını sürdürüyor.

Ağaoğlu İnşaat Bomonti’de de iddialı

Bomonti’de Alman inşaat şirketi Hoffmann iflasıyla Palms Studios projesini Ağaoğlu İnşaat devralmıştı. Ağaoğlu, 6 bin metrekarelik bu arazi üzerinde Hoffmann’ın eski projesine devam etmek yerine sil baştan yeni bir proje hazırlatıyor.

Hoffman buradaki projeden metrekaresi 3 bin 500 dolardan 54 adet konut satmıştı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu buradan konut alanları da mağdur etmeyeceklerini ifade ederek, yeni projeyi tahminen gelecek yıl satışa çıkartacaklarını açıkladı.

Extensa iki projeyle Bomonti’de

Belçikalı Gayrimenkul yatırım şirketi Extensa’nın Bomontide iki projesi bulunuyor. Bomonti Apartman 3 bin 273 metrekare üzerinde tek blokta 92 daire ve 9 dükkandan oluşuyor. Henüz satışların başlamadığı projede stüdyodan 3+1’e kadar daire seçenekleri bulunuyor.

İkinci proje ise Bomonti Stüdyo. 12 katlı projede 40 ile 60 metrekare arasında büyüklüklere sahip 107 adet stüdyo tipi daire yer alacak.

Taşyapı’dan 2 blokluk proje

Residence projesini İpek&Çakırkaya ortaklığına devreden Taşyapı, 4 dönümlük arazisinde daha küçük bir projeyi hayata geçirecek. 20 milyon TL’lik bir yatırımla inşa edilecek proje 2 blokta toplam 76 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Bomontinin en yükseği Anthill

Ant Yapı’nın geçtiğimiz yıl Nisan ayında başladığı Anthill Residence projesi Bomonti Tünel girişinin hemen yanında yükseliyor. 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen proje 25 bin metrekarelik arazi üzeinde toplam 150 bin metrekare inşaat alanına sahip. Anthill Residence’ta iki blokta toplam 804 daire yer alıyor. Bomonti’nin en yüksek binası olma özelliği taşıyan projenin 0 kotundan yüksekiği 194.5 metreye ulaşıyor. 1+1’den 5+1’e kadar farklı daire alternatifleri bulunan Anthil Residence’ın 30 Ağustos 2010’da tamamlanması planlanıyor.

Sinpaş Bomonti’ye iki yeni proje yapacak

Sinpaş’ın Bomonti bölgesinde iki arsası bulunuyor. Sinpaş bu arsalardan 5 bin 147 metrekare olanını Sarper ailesinden satın aldı. 26 bin 380 metrekarelik ikinci arsanın ise yüzde 65’ini Dünya Tekstil, yüzde 18’ini Taşyapı ve yüzde 8’ini İbrahim Halit Çizmeci, diğer yüzde 8’ini de Metin Uysal’dan satın aldı. Sinpaş Eski Bomonti Tekel Bira Fabrikası yanındaki 26 bin metrekarelik arsaya 48-50 kattan oluşan bir kule rezidans projesi hazırladı. Proje yaklaşık 650-700 daireden oluşacak. Proje içinde ayrıca alışveriş merkezi bulunacak. Projenin toplam satılabilir alanının büyüklüğünün 72 bin 631 metrekare olması öngörülüyor.

Sinpaş 5 bin metrekarelik diğer arazi üzerinde de tahmini olarak 19 bin 600 metrekare satılabilir alandan oluşacak, karma bir proje inşa edecek.

Ofton Fantastic projesine başladı

Bomonti’yi ilk keşfeden inşaat şirketi Ofton, Bomonti Residence projesinin ardından ikinci projesi Elysium Fantastic projesinin inşaatına devam ediyor. Babil’in Asma Bahçeleri’nden esinlenerek 52 metre projelendirilen Elysium Fantastic, 15 kattan 6 kata kadar basamaklı mimarisiyle dikkat çekiyor. Projenin en üst noktası 52 metre yüksekliğe ulaşıyor. Toplam 346 daireden oluşan proje tamamen akıllı bina konseptiyle inşa ediliyor. Projede 37 metrekareden 263 metrekareye kadar farklı daire seçenekleri bulunuyor. Hafriyat ve temel atma çalışmaları devam eden projenin Aralık 2010’da tamamlanması planlanıyor.

Rixos Residence Bomonty satışta çıkıyor

Taşyapı Bomonti projesini finansal sıkıntılar nedeniyle İpek&Çakırkaya ortaklığına devretti. İpek &Çakırkaya, residence’ın işletmesi için Rixos ile el sıkıştı. Proje 308 modüler suits ve 6 penthouse daireden oluşuyor. Rixos Residence Bomonty projesinin 2011 yılının ortalarında tamamlanması hedefleniyor.

42 katlı projede farklı katlarda 8 bahçeli dubleks daire yer alıyor. 12 Aralık’ta satışa çıkacak projede daire fiyatlarının 4 bin ile 6 bin dolar arasında değişmesi bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tunel-kaderini-degistirdi-insaatin-devlerini-bulusturdu_74855.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!