Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüpraş Irak Rafinerilerine Talip

Tüpraş Genel Müdürü Hüsamettin Danış, savaşta zarar gören Irak rafinerilerinin onarım ve işletmesine talip olduklarını bildirdi. Tüpraş

Milliyet



b>Tüpraş Genel Müdürü Hüsamettin Danış, savaşta zarar gören Irak rafinerilerinin onarım ve işletmesine talip olduklarını bildirdi.

Tüpraş Genel Müdürü Hüsamettin Danış, savaş sonrası çalışamaz hale gelen Irak rafinerilerini devreye alabilecek bilgi ve tecrübeye sahip olduklarını belirterek, bu yöndeki taleplerini Irak yetkililerine ilettiklerini söyledi. Danış, "Rafinerileri çalışır duruma getirdikten sonra işletme sürecinde de yer alabiliriz" dedi.
Danış, Irak'a ayda 30 bin ton dolayında akaryakıt satışı yapabileceklerini ifade ederek, "Eğer bize 2004 ihtiyaçlarını önceden bildirirlerse biz de ona göre hazırlık yapar, ihtiyaçlarını karşılayacak duruma geliriz" diye konuştu. Danış, "Oradaki rafineriler devreye girse de bu ihracatlar devam edecek. Çünkü Irak'taki rafineriler, ABD ordusunun ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte benzin üretimi yapamıyorlar" dedi.

İlk yükleme hafta sonu
2.5 milyon varil Kerkük petrolü alım taleplerinin kabul edildiğini anımsatan Danış, "Akreditif işlemlerini tamamladık. Bu hafta sonu ilk yüklemeyi yapacağız. Irak tarafı da bu olaydan çok mutlu oldu. Ayrıca Irak gibi önemli bir petrol kaynağının yeniden devreye girmesi de petrol fiyatlarında düşüş sağlar" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tupras-irak-rafinerilerine-talip_4816.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!