Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tüpraş’ın Satışına Yürütmeyi Durdurma

Tüpraş’ın özelleştirme işlemi durduruldu. Efremov Kautschuk-Zorlu Konsorsiyumu devir bedelini peşin ödemeye hazırlanırken, Ankara 10. İdare Mah

Hürriyet
Tüpraş’ın Satışına Yürütmeyi Durdurma

b>Tüpraş’ın özelleştirme işlemi durduruldu. Efremov Kautschuk-Zorlu Konsorsiyumu devir bedelini peşin ödemeye hazırlanırken, Ankara 10. İdare Mahkemesi’nin satışta yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’nin (Tüpraş) özelleştirme işlemi durduruldu. Ankara 10’uncu idare mahkemesi, Petrol-İş’in açtığı davada, Tüpraş’ın satışına ilişkin olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

ANKARA 10. İdare Mahkemesi, Tüpraş’ın yüzde 65.76’lık bölümünün, 1 milyar 302 milyon dolar bedelle, Efremov Kautschuk GMBH-Zorlu konsorsiyumuna satışına ilişkin Petrol İş Sendikası’nın açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kararın bugün Özelleştirme İdare’si Başkanlığı’na tebliği beklenirken, İdare de aynı gün Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak, karara itiraz edecek.

Mahkemenin bu itirazı 15 gün içinde sonuçlandırmasının gerektiğini belirten ÖİB yetkilileri, dolayısıyla Tüpraş’ın 28 Mayıs 2004 olarak açıklanan son devir tarihinin bir hafta kayabileceğine işaret ediyor. Mahkeme kararlarının bu tür tarihlerde süreci kestiğini hatırlatan yetkililer, dolayısıyla yeni bir süre uzatımına ihtiyaç duyulmayacağını kaydettiler. Aynı zamanda, Bölge İdare Mahkemesi’nin itirazın sonuçlandırılması için gerekli olan 15 günlük süreyi tümüyle kullanmayabileceği de ifade ediliyor.

‘DEVİR YAPILAMAZ’

Petrol-İş Sendikası’nın avukatı Gökhan Candoğan, Mahkeme’nin bu kararı üzerine ihaleye devam niteliğinde devirle ilgili yapılacak her türlü işlemin yasa dışı olacağını söyledi. Mahkeme kararının bugün tebliğ edileceğini söyleyen Candoğan, ‘28 Mayıs’ta devir yapılamaz. Kimse bunu göze alamaz. Sonuçlarna katlanamaz. Karar herhangi bir şektilde ortadan kalkmadığı sürece devir ve başka işlem yapamazlar’ dedi.

Mahkeme’nin yürütmeyi durdurma kararı hakkında tarafların Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunuyor.

Zorlu: Kararı saygıyla karşılıyoruz

ZORLU Holding, Tüpraş’ın özelleştirilme süreci ile ilgili olarak Ankara 10. İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararını saygı ile karşıladığını bildirdi.

Zorlu Holding Mali Koordinatörü Cem Bodur yaptığı yazılı açıklamada, Tüpraş’ın özelleştirilmesine talip olurken amaçlarının, ülke ekonomisine değer katmak ve dünya ile rekabet edebilen bir kurum yaratmak olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

‘Tüpraş ile ilgili bu inanç ve kararlılığımızda bir değişiklik olmamıştır. Edindiğimiz bilgilere göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararın iptali yönünde gerekli girişimleri başlatacaktır. Konunun en kısa sürede, ülke yararına çözüme kavuşacağına inanıyoruz.’

Tüpraş’dan ilk üç ayda 28.6 trilyon net kár

Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş’nin (Tüpraş) bu yılın ilk 3 aylık bölümündeki konsolide brüt satışları 4.2 katrilyon lira olarak gerçekleşti.

Net satışları 2 katrilyon 30 trilyon 584 milyar 807 milyon lira olan Tüpraş, 43 trilyon 396 milyar 269 milyon liralık brüt satış kárı sağladı. Tüpraş’ın bu dönemdeki net konsolide kárı da 28 trilyon 623 milyar 416 milyon lira olarak gerçekleşti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuprasin-satisina-yurutmeyi-durdurma_12297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!