Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Turizmde Ege Kıyıları İşlenmemiş Elmas gibi'

SunExpress sponsorluğunda Alman fvw dergisinin Antalya Rixos Otel'de düzenlediği toplantıda bir araya gelen Alman ve Türk turizm sektör temsilcileri, turizmin sorunlarını tartıştı. Toplantıda Ege'de turizm yatırımlarının artması için izlenmesi gereken yollar anlatıldı. Öger Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, turizm yatırımlarının Antalya ve

Yeni Asır Gazetesi
'Turizmde Ege Kıyıları İşlenmemiş Elmas gibi'

SunExpress sponsorluğunda Alman fvw dergisinin Antalya Rixos Otel'de düzenlediği toplantıda bir araya gelen Alman ve Türk turizm sektör temsilcileri, turizmin sorunlarını tartıştı. Toplantıda Ege'de turizm yatırımlarının artması için izlenmesi gereken yollar anlatıldı. Öger Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Vural Öger, turizm yatırımlarının Antalya ve İstanbul'da yoğunlaşmasının tehlikelerine dikkat çekerek, Ege kıyılarının da turizm yatırımları açısından değerlendirilmesini önerdi.

Çok iş var

Seyahat acentaları açısından Türkiye'nin imajını değerlendiren Vural Öger, belirsizlik nedeniyle bütün rezervasyonlarda belli bir azalma olduğunu ifade etti. Turistlere ülkenin çeşitli yönlerini tanıtmanın gerkliliğine işaret eden Öger, "Herşeyi tek bir kart üzerine koymamak gerekli. Örneğin Ege bölgesi turim açısından işlenmemiş elmastır. Sektördeki 40 yıllık deneyimim de gördüğüm şu ki işletmemiz hep krizler sayesinde büyüdü. Güncel ekonomik duruma uygun çözüm üretmeliyiz. Bir zamanlar Hollandalılar'ın lale krizinde yaşadıkları gibi hep aynı ata oynamamalıyız" dedi.

SunExpress Genel Müdürü Paul Schwaiger, Almanlar'ın Ege'yi tanımadığını, turizm sektöründe Ege'de çok işleri olduğunu söyledi. Schwaiger, "Türkiye dış hat hava yolu pazarı son 5 yılda yüzde 8 büyüdü. Satın alma gücünde düşüş söz konusu. Fiyatları aşağı çekmeyelim diyoruz ama bu bazen kaçınılmaz oluyor. İzmir-Avrupa arasında 58 uçuş gerçekleştiriyoruz. İzmir'den Almanya'da 12 şehire uçuyoruz. 2008 yılında Türkiye'ye 26 milyon turist geldi. Bunun yüzde 40'ı Marmara Bölgesi'ni tercih etti. Arkasından Akdeniz, Ege, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri geliyor. Turizm sektöründe Ege'de çok işimiz var. Almanya Ege'yi tanımıyor" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, dünyada 2009 yılında turizmin zor geçeceğinin belli olduğunu, Alman seyahat endüstrisinin bir daralma beklediğini ancak genel eğilimin aksine Türkiye satışlarında bir kayıp gözükmediğini belirtti. Barut, bunun nedeninin Türkiye'deki fiyat kalite dengesi, yüksek misafir memnuniyeti, tesislerin kalitesi gibi rekabet üstünlükleri olduğunu söyledi. Turizmde işbirliğinin önemini anlatan Barut, 4.sü düzenlenen bu toplantının bunun güzel bir örneği olduğunu ifade etti.

Sıkı markaj

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de 21. yüzyılın en gözde sektörünün turizm olduğunu, 2008 yılında küresel terör karşısında bile 1 milyara yakın kişinin seyahat ettiğini vurguladı. Turizmcilerin kriz var diye cebinde parası olana yönelmelerinin hatalı olduğunu dile getiren Yüksel, turistlerin talep analizinin yapılması gerekliliğine işaret etti. Yüksel, turim sektöründe ilerleme kaydetmenin adam adama markaj yapmakla sağlanacağını ifade etti.

Türkiye'ye daha çok güvenilmeli

Toplantıda Akdeniz rekabetinde Türkiye'nin duruşu konulu bir konuşma yapan TUI AG Tur operatörü Uluslararası İlişkiler Yöneticisi Günter Ihlau da Türkiye'nin fiyat ve performans ilişkisinin Akdeniz ülkeleri içerisinde önder konumunda olduğunu ifade etti. Ihlau, "Kültürel değerler bakımından da Türkiye diğer ülkelerden önde görünüyor. Doğal güzellikler ve misafirperverlik konusunda diğerleriyle eşit. Animasyon ve eğlendirme konusunda zayıf. Ama en önemlisi Türkiye güvenli bir destinasyon olarak görünmüyor. Oysa Türkiye'de suç oranı yüksek değil. Bence bunun sebebi Türkiye'nin ulusal bir markalaşması olmaması. Kuş gribi yaşandığı dönemde birkaç kuş gribi vakası yüzünden ülke rezervasyonlarında ciddi düşüşler oldu. Ulusal markası iyi olsaydı bunlar yaşanmazdı" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turizmde-ege-kiyilari-islenmemis-elmas-gibi_67867.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!