Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tekfen Fas İhalesini Kaptı

Türk Firmalarından Fas'a Havalimanı

Afrika'yla Avrupa'nın yoğun trafiğininin kilit noktası olan Fas Kazablanka Havalimanı, gittikçe artan yolcu trafiğine yetişebilmekte yetersiz kalın

Akşam



b>Afrika'yla Avrupa'nın yoğun trafiğininin kilit noktası olan Fas Kazablanka Havalimanı, gittikçe artan yolcu trafiğine yetişebilmekte yetersiz kalınca varolan terminal binasını genişletmek üzere ihale açtı.

3. bir terminal binası ekipmanı inşa etmek üzere açılan ve yaklaşık değeri 70 milyon dolar olan ihaleye uluslararası firmalar yoğun ilgisi gösterince, projeye teklif vermek için önce firmalar yeterlilik sıralamasından geçirildi. Neticede sadece 11 firma ihaleye teklif verebilmek için yeterli bulundu. Bu 11 firma arasında yer alan Türk firmaları da Türk inşaat sektörünün yurtdışındaki başarılarını bir kez daha uluslararası arenada gözler önüne sermiş oldu. The Middle East Business Weekly dergisinin 27 Ağustos tarihli haberine göre ihaleye katılmak için yeterlilik alan firmalar arasında Fransa'dan Bouygues ve Vinci, Türkiye'den Tepe Akfen Ventures (TAV) ve Mak-Yol İnşaat, İspanya'dan Obrascon Huarte Lain (OHL) firmaları bulunuyor. Fransız Bouygues firmasını Yap-İşlet-Devret olarak ihale edilen İzmit Körfez Geçiş Projesi'ne teklif veren firmalar arasında yer almıştı.

İspanyol OHL ferması ise Ankara-İstanbul Demiryolu Rehabilitasyon Projesi'ni Alsim Alarko ile kurdukları konsorsiyumla üstlenen firma idi. Kazablanka Havalimanı terminal binası projesinin bir kısmı Arap Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu (AFESD) tarafından finanse edilecek. Proje mevcut havaalanının kapasitesini 2 katına çıkartarak yıllık 7.5 milyon dolar yolcuyu hedefleyen 96 milyon dolarlık finansman paketinin parçası.

Fas Devlet Havalimanları (Office National des Aeroports, ONDA) ihaleyi eylül sonunda yapmayı planlıyor.

Halihazırda Fas Krallığı'nda Türk inşaat firmalarından Mak-Yol İnşaat, Doğuş İnşaat ve Tekfen İnşaat tarafından üstlenilen 500 milyon dolarlık otoyol taahhüt projeleri bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-firmalarindan-fasa-havalimani_17529.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!