Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Halkının Ev Alma İsteği 1 Yılda Yüzde 9 Arttı

MasterCard’In altı ayda bir Türkiye kentsel nüfusunu temsil eden bin kişi ile 11 il merkezinde gerçekleştirdiği MasterIndex araştırmasına göre Türk halkının ev alma isteğinde son bir yılda yüzde 9’luk artış yaşandı.

Vatan Gazetesi
Türk Halkının Ev Alma İsteği 1 Yılda Yüzde 9 Arttı

asterCard’In altı ayda bir Türkiye kentsel nüfusunu temsil eden bin kişi ile 11 il merkezinde gerçekleştirdiği MasterIndex araştırmasına göre Türk halkının ev alma isteğinde son bir yılda yüzde 9’luk artış yaşandı.

Sonbeş yılda Türk halkının öncelikli tercihinin ev almak olduğu gözlenen araştırmada “Elinize geçen fazladan 40 bin YTL’yi nasıl değerlendirirsiniz?” sorusundan çıkan sonuçlara göre; Türk halkının yüzde 38’i ellerine geçen fazla parayla öncelikli olarak ev/daire almak istiyor. Sosyo-ekonomik düzeye göre bakıldığında ise ellerine geçen fazladan 40 bin YTL ile ev almayı en çok isteyen grup, yüzde 43’lük oranla DE sosyo-ekonomik grubu. DE sosyo-ekonomik grubunu yüzde 40’lık oranla B, yüzde 37’lik oranla ise, C2 sosyo-ekonomik grubu takip ediyor. Araştırmada ayrıca ev alma isteğinin 30 yaşından sonra arttığı ve erkeklerden çok kadınlarda görüldüğü belirtiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-halkinin-ev-alma-istegi-1-yilda-yuzde-9-artti_58146.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!