Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk İş Adamlarını Vietnam'a Yatırım Yapmaya Davet Etti

Türkiye'nin Hanoi Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Türk iş adamlarını Vietnam'a yatırım yapmaya davet ederek, ''Türk iş adamlarının Vietnam'da özellikle turizm ve inşaat sektörlerinde yapacakları yatırımlar, ülkemiz aleyhine olan dış ticaret yapısına da olumlu katkı yapacaktır'' dedi.

yapi.com.tr / AA
Türk İş Adamlarını Vietnam'a Yatırım Yapmaya Davet Etti

Türkiye'nin Hanoi Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Türk iş adamlarını Vietnam'a yatırım yapmaya davet ederek, ''Türk iş adamlarının Vietnam'da özellikle turizm ve inşaat sektörlerinde yapacakları yatırımlar, ülkemiz aleyhine olan dış ticaret yapısına da olumlu katkı yapacaktır'' dedi.

Türkiye'nin Vietnam'a yeni atanan Büyükelçisi Ahmet Akif Oktay, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (ATSO) ziyaret ederek, Başkan Çetin Osman Budak ve diğer yöneticilerle görüştü. Ziyarette Türkiye ile Vietnam arasındaki ticaretin artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükelçi Oktay, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Vietnam'ın 90 milyon nüfusu ile gelişen bir ekonomiye sahip olduğunu, özellikle yeni başlayan alt yapı yatırımlarının Türk müteahhitleri için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. ABD ve Çin'li firmaların ülkenin stratejik sektörlerinde yer aldığını ifade eden Büyükelçi Oktay, Türk iş adamlarını da vakit kaybetmeden Vietnam'daki büyük potansiyelden pay almaya davet etti. Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

''En büyük misyonum, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek. Antalyalı iş adamları, Vietnam'a gelerek oradaki iş imkanlarını değerlendirebilirler. Antalya'nın turizm alanındaki tecrübeleri Vietnam ile paylaşılabilir. Vietnam'ın Na Trang şehri Antalya'ya benzeyen bir kent. İki şehir arasında bir kardeş şehir protokolü imzalanabilir. Böylelikle Antalyalı turizm yatırımcıları tecrübelerini oraya aktarmış olacaklardır. Türk iş adamlarının Vietnam'da özellikle turizm ve inşaat sektörlerinde yapacakları yatırımlar, ülkemiz aleyhine olan dış ticaret yapısına da olumlu katkı yapacaktır.''

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da, Oktay'a yeni görevinde başarılar diledi. Türkiye'yi temsil eden büyükelçilerin çok önemli bir konumda olduklarını belirten Budak, şunları söyledi:

''Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer ülkelerde sağlam duruşu ve kalelerisiniz. Vietnam ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin ülkemiz aleyhine olduğunu, bu açığın kapatılması için Antalyalı iş adamlarını Vietnam'a yatırım için yönlendirmeye çalışacağız. 2010 yılında Türkiye'den Vietnam'a 106 milyon dolarlık ihracata karşılık 751 milyon dolarlık ithalat yapmışız. Bu tabloyu dengeye oturtmamız gerekiyor. Bunun için de başta turizm olmak üzere diğer sektörlerden iş adamlarımızı o bölgeye yönlendirebiliriz. Antalya'dan çok sayıda iş adamımız Tayland ve Çin'e gidiyor. Biz onları Vietnam'a da yönlendirebiliriz.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-is-adamlarini-vietnama-yatirim-yapmaya-davet-etti_88072.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!