Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Türk Şirketi Belarus'ta 1 Milyar Dolarlık İş Aldı

Türk müteahhitler, ekonomik krize rağmen yurtdışında büyük işler almaya devam ediyor. Son olarak Kayı İnşaat, Belarus'ta 1 milyar 40 milyon dolarlık kömür santrali ihalesini aldı. Şirket, inşaatı Çinli Harbin Enerji ile birlikte yapacak.

Zaman Gazetesi
Türk Şirketi Belarus'ta 1 Milyar Dolarlık İş Aldı

Türk müteahhitler, ekonomik krize rağmen yurtdışında büyük işler almaya devam ediyor. Son olarak Kayı İnşaat, Belarus'ta 1 milyar 40 milyon dolarlık kömür santrali ihalesini aldı. Şirket, inşaatı Çinli Harbin Enerji ile birlikte yapacak. Bu konuya ilişkin ortak yatırımın imzaları Çin'de bulunan Dış Ticaret'ten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın katıldığı bir törende atıldı. Anlaşma, Kayı İnşaat Üst Yöneticisi (CEO) Orhun Kartal ile Harbin Enerji Genel Müdürü Liang Guangqing arasında imzalandı.

Bakan Çağlayan, bu anlaşmanın Türk ve Çinli firmalar arasında üçüncü ülkelerde anahtar teslimi olan ilk işbirliği özelliğini taşıdığını söyledi. Yatırımın finansmanını Çin Eximbank karşılayacak. Anlaşmaya göre Türk şirketi Belarus'ta, 2x330 MW kömür santrali inşa edecek. Türk tarafı projenin inşaat bölümünü, Çinliler ise enerji türbinlerini yapacak. Çağlayan, anlaşmanın ağustos ayındaki Çin ziyaretinde Başbakan Wen Jiabao ile görüşmesinde ortaya konulan hedefin bir göstergesi olduğunu aktardı. Orhun Kartal ise Çin şirketinin nükleer ve kömür santrallerinde dünyanın en büyüğü olduğunu kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-sirketi-belarusta-1-milyar-dolarlik-is-aldi_72762.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!