Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Yapı Sektörü Raporu 2008 Çıktı

Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) inşaat ve yapı sektörüne yön veren çalışmalarından biri olan 'Türk Yapı Sektörü Raporu 2008', yayımlandı. Yapı-Endüstri Merkezi Araştırma Bölümü’nün (YEMAR) 1994 yılından bu yana hazırladığı Türk Yapı Sektörü Raporu 2008, inşaat sektöründe ürün ve hizmet üreten firmalar, profesyoneller ve yatırımcılar için yol

yapi.com.tr
Türk Yapı Sektörü Raporu 2008 Çıktı

Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) inşaat ve yapı sektörüne yön veren çalışmalarından biri olan 'Türk Yapı Sektörü Raporu 2008', yayımlandı. Yapı-Endüstri Merkezi Araştırma Bölümü’nün (YEMAR) 1994 yılından bu yana hazırladığı Türk Yapı Sektörü Raporu 2008, inşaat sektöründe ürün ve hizmet üreten firmalar, profesyoneller ve yatırımcılar için yol gösterici bir kaynak niteliğinde.

Türk Yapı Sektörü Raporu 2008, Türkiye’nin en önemli sektör ve sanayilerinden biri olan inşaat sektörü ve yapı malzemeleri sanayisine ait yıllık gelişmeleri ve rakamsal analizleri içeriyor. Rapor kapsamında Türkiye ekonomisinin 2007-2008 yıllarında sürdürdüğü genel seyir inceleniyor, inşaat sektörünün ekonomi içerisindeki yeri ve gelişimi, kamu yatırımları ve özel yatırımlar, istihdam, sektördeki yasal oluşumlar ve sektörün sorunları konularına değiniliyor. Bunun yanında konut, konut dışı bina ve altyapı yatırımları ayrı başlıklar halinde inceleniyor, yurtiçi ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri, teknik müşavirlik hizmetleri, gayrimenkul, yapı denetimi ve projelendirme hizmetleri ile yapı sektöründe son iki yılda gerçekleşen yasal düzenlemeler ayrıntılı olarak ele alınıyor.

İnşaat malzemeleri sanayisinin ayrı bir bölümde ele alındığı raporda, sanayinin genel durumu, istihdam, üretim, kapasite, tüketim, dış ticaret verileri, güçlü yönleri ve sorunları ile beraber inceleniyor. Ekonomi danışmanlığını Doç. Dr. Saygın Eyüpgiller’in yaptığı raporda, inşaat malzemeleri sanayisinde önemli yeri olan dernek ve birlik başkanlarının sektörler hakkında kişisel yorumları ve değerlendirmeleri de yer alıyor. Bu yıl özellikle küresel kriz, inovasyon, sürdürülebilirlik, çevre duyarlılığı ve AB’ye uyum konularına da eğilen raporda sektörün geleceğine yönelik önemli tespitler ve çıkarımlar yer alıyor.

Raporun yönetici özeti, Capital Dergisi’nin Şubat sayısıyla birlikte dağıtılıyor. İlgililer, raporun geniş versiyonuna YEM Kitabevi’nden (Fulya merkez, Beşiktaş şube) ulaşabilecekler.

Türk Yapı Sektörü Raporu 2008'i satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-yapi-sektoru-raporu-2008-cikti_66322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!