Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkevi'nin Borcu 70 Milyon Dolar

Türkiye'nin New York'ta BM misyonu ile başkonsolosluk dahil tüm kuruluşlarını barındıran Türkevi binasının 23 yıldır emlak vergisinin ödenmediği ve

Radikal



b>Türkiye'nin New York'ta BM misyonu ile başkonsolosluk dahil tüm kuruluşlarını barındıran Türkevi binasının 23 yıldır emlak vergisinin ödenmediği ve borcun 70 milyon dolara (yaklaşık 115.5 trilyon lira) ulaştığı ortaya çıktı. Para sıkıntısına düşen New York Belediyesi, Türkevi yetkililerinden bu borcu istedi.

New York Belediyesi, Türkiye, Filipinler, Hindistan ve Moğolistan'ın vergi borcu bulunduğunu ve bu ülkeler aleyhine mahkemeye başvurulduğunu açıkladı.
Türkevi'nin 1980'den beri emlak vergisi borcunun biriktiği belirtildi. Türkiye'nin borcunun, 1 Şubat 2003 itibarıyla 7.9 milyon doları vergi, 62.1 milyon doları ise faiz olmak üzere 70 milyon doları bulduğu belirtildi.
Belediyenin mali işler sorumlusu Martha Stark, diplomatik misyonların vergi muafiyetleri olduğunu ancak, 'bu muafiyetin, binanın sadece resmi görev amacıyla kullanılması ve kiraya verilmemesi halinde geçerli olduğunu' ifade etti. Belediye, Türkevi binasının kısmi de olsa ticari amaçla kullanıldığını iddia ediyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkevinin-borcu-70-milyon-dolar_3985.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!