Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye -Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı Yapım İşi Yarın İhale Edilecek

Türkiye ve Yunanistan doğalgaz şebekelerinin enterkonneksiyonu ile Avrupa Birliği Inogate Programı dahilinde Güney Avrupa Gaz Ringi'nin gerçekleşti

Dünya



b>Türkiye ve Yunanistan doğalgaz şebekelerinin enterkonneksiyonu ile Avrupa Birliği Inogate Programı dahilinde Güney Avrupa Gaz Ringi'nin gerçekleştirilmesi kapsamında yürütülen Türkiye-Yunanistan Doğalgaz Boru Hattı yapım ihalesi, yarın yapılacak.

Botaş'tan yapılan açıklamaya göre, boru hattıyla Hazar Bölgesi ve diğer komşu ülke kaynaklarından sağlanacak doğalgazın, Türkiye ve Yunanistan üzerinden Avrupa'ya ve Balkan ülkelerine taşınması amaçlanıyor. Projeye ait ekonomik fizibilite çalışması bedelinin yarısı, Avrupa Birliği TEN (Trans European Networks) fonundan karşılanarak Fransız Societe Generale Grubu'nca 25 Mart 2002 tarihinde tamamlandı. BOTAŞ ve DEPA Genel Müdürlükleri tarafından imzalanan Doğalgaz Alım ve Satım Anlaşması uyarınca 2006 yılından itibaren Türkiye'den Yunanistan'a Karacabey ile Komotini arasında inşa edilecek bir boru hattı ve Yunanistan-Türkiye sınırında tesis edilecek bir ölçüm istasyonu vasıtasıyla, ilk teslimat yılında 250 milyon metreküp, ikinci teslimat yılında 500 milyon metreküp ve daha sonraki her bir teslimat yılında da 750 milyon metreküp olmak üzere 15 yıl boyunca doğalgaz ihracatı yapılacak.

Diğer taraftan geliştirilen İtalya bağlantısı ile söz konusu hat üzerinden taşınacak gaz miktarının, yılda 11-12 milyar metreküp seviyesine çıkarılması planlanıyor. Bu miktarın 3 milyar metreküpünün Yunanistan'a, 8 milyar metreküpünün de İtalya'ya taşınması öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye--yunanistan-dogalgaz-boru-hatti-yapim-isi-yarin-ihale-edilecek_21096.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!