Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye AB’ye “Çatı”dan Girecek

Büyükşehir Belediyesi’nin konutlarda enerji tasarrufu sağlamak için Avrupalı yerel yönetimlerle birlikte hazırladığı “SuRe-Fit Projesi” AB Komisyonu’nca kabul edildi.

ibb.gov.tr
Türkiye AB’ye “Çatı”dan Girecek

b>Büyükşehir Belediyesi’nin konutlarda enerji tasarrufu sağlamak için Avrupalı yerel yönetimlerle birlikte hazırladığı “SuRe-Fit Projesi” AB Komisyonu’nca kabul edildi. 1 milyon 682 bin euroluk proje kapsamında, Türkiye’deki çatıların AB standartlarına çıkartılması için bilgi ve deneyim aktarımı yapılacak.

SuRe-Fit Projesi, “Avrupa’daki Çok Katlı Sosyal Konutlarda Sürdürülebilir Çatı Uzantı Sistemleri için Yeni Teknoloji Uyarlaması” Avrupa Komisyonu’nun Akıllı Enerji Programı kapsamında yaptığı çağrı sonucu hazırlandı. Şubat ayında Brüksel’e sunulan proje Haziran ayında en yüksek notu alan projeler arasına girerek 1 milyon 682 bin euro hibe almaya hak kazandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Floransa Belediyesi’nin yerel yönetimler ayağında ortak olduğu projenin diğer ortakları ise; Hollanda, Danimarka, Almanya, İtalya, İsveç, Fransa, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Slovakya’dan bir üniversite, Slovakya menşeli enerji danışmanlığı, konut tesis şebekesi, mimarlık, ürün desinatörlüğü, konut politikası danışmanlığı, parça üreticiliği, inşaat mühendisliği, metal endüstrisi gibi iş kollarında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar.

SuRe-Fit, Avrupa’da çok katlı konutlarda daha iyi enerji verimliliği için, çatı uzantı sistemlerinde bir teknoloji olan “Retrofit” hakkında bilgi ve deneyim aktarımını sağlamayı, Türkiye de dahil olmak üzere diğer AB üye ve aday ülkelerinde bu yeni teknolojiyi geliştirmeyi ve daha geniş alanda uygulamayı amaçlıyor.



Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında İstanbul’daki çatı uzantılarının yenilenmesi amacıyla uygun olan binaların seçiminde ve analiz edilmesinde görev alacak. Bu amaçla paneller düzenleyecek olan Büyükşehir, uzmanların kavramsal kent planı ve bina tasarımı geliştirebilmelerini, AB ülkelerindeki en iyi deneyimleri öğrenebilmelerini sağlayacak. Uzmanların aldıkları bu eğitimle, “Retrofit” teknolojisinin uygulanabilmesi için organizasyonel çözüm araştırmaları yapabilmesi amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ayrıca analizlerin ve diğer projelerin sonuçlarını Türkiye’de daha geniş kitlelere yaymak amacıyla, “Retrofit”i akademisyenlere, yatırımcılara, müteahhitlere, mimarlara, inşaat mühendislerine, belediye konut departmanlarına tanıtacak seminer ve konferanslar düzenleyecek. Kamu ve özel sektörde bu teknoloji için pilot proje icra etme yolunda her türlü inisiyatifi de teşvik edecek.

Projeyle çevreci bir dünya ve enerji tasarrufu amaçlanıyor…

AB ülkeleri, enerji üretimi sırasında oluşan çevre kirliliğini önlemek ve enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla enerji tasarrufuna büyük önem veriyor. Enerji tasarrufuyla ilgili çalışmalar mekansal planlama, sosyo-ekonomik denge, sağlık ve güvenlik açısından yaşam standartlarının iyileştirilmesiyle de ilgili görülüyor. Çok katlı konutlarda enerji tasarrufu için çatı katı büyütme teknolojik uyarlamasının tutarlılığı da ispatlanmış durumda. Yüksek katlı konutlarda iyileştirilmiş enerji tasarrufunun belirleyici pozitif etkisi açık.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-abye-catidan-girecek_46844.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!