Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye, Avrupa Peyzaj Sözleşmesi'ni Onayladı

20 Ekim 2000 tarihinde Floransa'da imzalanan Avrupa Peyzaj Sözleşmesi TBMM'de 10 Haziran 2003'te, 4881 sayılı yasayla onaylandı ve 17 Haziran 2003

Yapı Dergisi



b>20 Ekim 2000 tarihinde Floransa'da imzalanan Avrupa Peyzaj Sözleşmesi TBMM'de 10 Haziran 2003'te, 4881 sayılı yasayla onaylandı ve 17 Haziran 2003 günlü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Avrupa Peyzaj Sözleşmesi, "peyzajın kültürel, ekolojik, çevreyle ilgili ve sosyal alanlarda önemli bir kamu yararı rolü olduğunu", "Avrupa peyzajlarının kalitesinin ve çeşitliliğinin ortak bir kaynak oluşturduğunu ve korunması, yönetimi, planlaması için işbirliği yapmanın önem taşıdığını" vurguluyor.
Sözleşmeyi imzalayan ülkelerin; anayasal ilkelerine ve idari düzenlemelerine uygun olarak ve yetki devri ilkesine saygı göstererek Avrupa Yerel Öz Yönetim Şartı'nı dikkate alarak uygulamaları gerekiyor. Sözleşme; eğitim, peyzajların belirlenmesi ve değerlendirilmesi, peyzaj kalitesi hedefleri, uygulama, Avrupa işbirliği koşulları gibi yükümlülüklerin yanısıra Avrupa Konseyi Peyzaj Ödülü'ne ilişkin koşulları içeriyor.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-avrupa-peyzaj-sozlesmesini-onayladi_5281.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!