Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Belediyeler Birliği İstanbul'da Toplandı

Türkiye Belediyeler Birliği’nin Encümen toplantısında konuşan Başkan Kadir Topbaş, yeni İller Bankası Kanunu’nun belediyelerin daha çok yatırım yapmasının önünü açtığını belirtti ve “Yatırımlarımızı oldukça etkileyen KDV’den muaf tutulmakla ilgili talebimizi de Başbakanımıza ilettik” dedi.

ibb.gov.tr
Türkiye Belediyeler Birliği İstanbul'da Toplandı

ürkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emirgan'daki Beyaz Köşk'te gerçekleştirilen TBB Ocak ayı encümen toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, TBB'nin Türkiye'deki 2 bin 950 belediyenin üye olduğu bir kuruluş olduğunu ve birliğin her ay encümen toplantısı yaptığını hatırlattı. 1945 yılında kurulmuş en eski yerel yönetim teşkilatı olan TBB'nin özellikle belediyelerle bilgi ve deneyim paylaşımı ile eğitim başta olmak üzere ana stratejilerini belirlemiş bir kuruluş olduğunu kaydeden Kadir Topbaş, birlik olarak aynı zamanda dünyanın değişik örgütleri ile de temasta bulunduklarına da dikkat çekti.

Birliğin genel merkezinin Ankara'da olmasına rağmen encümen toplantılarının fırsat buldukça birliğin encümen üyelerinin kentlerinde gerçekleştireceklerini aktaran Başkan Topbaş, bugünkü toplantıda 11 maddelik özel bir gündem olduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerle ilgili kanunlara yönelik çok ciddi çalışma programı uyguladıklarını söyleyen Topbaş, şöyle konuştu;

“Çünkü çıkacak yasalar bizim hizmet alanlarımızı önemli ölçüde etkilemekte'' şeklinde konuşarak, gündemlerinde geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen İller Bankası Kanunu olduğunu belirtti. Kanunla İller Bankası’nın artık anonim şirket (A.Ş) statüsünde olduğunu, kalkınma ve yatırım bankası şeklinde görev yapacağını vurgulayan Topbaş, “Bu düzenleme çok önemli ve belediyelerin de beklentilerine cevap verecek nitelikte. Bundan dolayı parlamentomuza teşekkür ediyoruz. Ayrıca şu anda TBMM'de Torba Kanunu var. Onunla ilgili de çalışmaları ve kanunun çerçevesini değerlendireceğiz.”

Başkan Kadir Topbaş, 2380 belediyeyi ilgilendiren 'Denkleştirme Ödeneği' ile ilgili bir düzenleme istediklerinin de altını çizerek, şunları kaydetti; “Bu küçük belediyelere paylarında önemli ölçüde katkı sağlayacak, hazineye de çok ciddi şekilde külfet getirmeyecek tarzda bir çalışma. Bir de muhtemel bir 'Büyükşehir Kanunu' var. Bazı kentlerimiz büyükşehir statüsüne geçecekler ve onlar ile ilgili bir değerlendirme yapacağız. Bayındırlık ve İskan Bakanlığının KENTGES projesinin belediyelere etkisini burada tartışacağız. BELDES projeleri var onların etkilerini ve çalışmaları burada tartışacağız. Bir de tabii tüm belediyelerimiz yaptıkları yatırım ve hizmetlerde KDV ödemekte. Bu KDV'ler hizmete yönelik olan yatırımlarla da ilgili olsa bizim ciddi anlamda bütçemizi etkiliyor. Bunun muafiyeti ile ilgili Sayın Başbakanımıza arz ettik. Bu konunu burada tekrar gündemde olması arzu edildi. Ankara'daki birliğimizin konukevi artık hizmete cevap vermiyor. Bu konuk evinin tadilatıyla ilgili bir değerlendirme yapacağız. Belediye Akademisi yerinin değerlendirilmesi var.”

ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-belediyeler-birligi-istanbulda-toplandi_85475.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!