Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

"Türkiye Benzer Ekonomilerden Hızlı Büyüyor"

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin benzer ekonomilerden hızlı büyüdüğüne ve bazı dış göstergelerin iyileştiğine ancak yapısal reformlarda duraklama ve bazı politika göstergelerinde zayıflık nedeniyle iyileşme eğiliminin sürdürülebilirliği hakkında belirsizlik oluştuğuna dikkat çekti.

yapı.com.tr
"Türkiye Benzer Ekonomilerden Hızlı Büyüyor"

Türkiye'yi yatırım yapılabilir en düşük kredi notu BBB- ve "durağan" görünüm ile derecelendiren Fitch tarafından yayımlanan raporda, Türkiye'nin geçmişten bu yana süregelen dış finansman gereksinimi ve yatırımcı algısındaki değişikliklere karşı hassasiyet gibi zayıflıklarına dikkat çekildi. Reuters'ın haberine göre raporda hükümetin bu zayıflıkları gidermek için reform programı oluşturduğuna atıfta bulunularak, "Ancak ekonomik büyümenin hızını ve kompozisyonunu kalıcı olarak iyileştirecek ayrıca dış şoklara kırılganlığı azaltacak reformlara siyasi açıdan henüz tekrar sahip çıkılmadı" denildi.

Raporda Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı bırakmasının ardından Mayıs ayında göreve gelen Binali Yıldırım'ın cumhurbaşkanına daha fazla yetki verecek anayasa değişikliği planını sürdürdüğüne dikkat çekilerek, "Bu durum büyük olasılıkla Davutoğlu'nun görevi bırakmasına neden olan siyasi belirsizliğin sürmesine ve uygulanan politikaların öngörülebilirliği üzerindeki risklerin artmasına yol açacak" denildi.

Fitch TCMB'nin para politikasını gevşetme baskısı altında kalmaya devam edeceğini de belirtti.

Fitch yapısal reformların uygulanmasının yanı sıra daha istikrarlı ve öngörülebilir iç siyaset ve güvenlik ortamının kredi notu açısından olumlu olacağını; mali disiplinde bozulma veya ekonomi üzerindeki dış kaynaklı baskının somut bir hal almasının not üzerinde baskı yaratacağını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-benzer-ekonomilerden-hizli-buyuyor_145356.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!