Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Çelik Üretim Artışında Zirvede

Bu yılın Ocak-Şubat döneminde, dünya ham çelik üretimi yüzde 10,8 oranında artışla 219,8 milyon tondan, 243,6 milyon tona yükselirken, üretimini yüzde 34,4 oranında arttıran Türkiye, en büyük 15 çelik üreticisi ülke arasında, üretim artışı açısından zirveye yerleşti.

yapi.com.tr / AA
Türkiye Çelik Üretim Artışında Zirvede

Bu yılın Ocak-Şubat döneminde, dünya ham çelik üretimi yüzde 10,8 oranında artışla 219,8 milyon tondan, 243,6 milyon tona yükselirken, üretimini yüzde 34,4 oranında arttıran Türkiye, en büyük 15 çelik üreticisi ülke arasında, üretim artışı açısından zirveye yerleşti. Türkiye Demir-Çelik Üreticileri Derneği'nin verilerine göre 2011 yılının ilk 2 aylık döneminde, üretimini yüzde 11,9 oranında artışla 114 milyon tona yükselten Çin Halk Cumhuriyeti, en büyük üretici konumunu korurken, üretimini en yüksek oranda arttıran ülke yüzde 34,4 ile Türkiye oldu.
    
Geçen yıldaki üretimi ile kriz öncesindeki seviyeye ulaşma başarısı gösteren 4 büyük üreticiden birisi olan Türkiye'nin, 2011 yılının ilk 2 aylık döneminde, en fazla üretim artışını gerçekleştiren ülke olmasında, özellikle 2010 yılının Mart ayından sonra devreye giren Tosçelik, Yolbulan Baştuğ Metalürji ve Özkan Demir Çelik'e ait yeni kapasitelerin etkili olduğu belirtildi.
    
Yetkililer, demir çelik ürünlerinde en büyük ihraç pazarı olan Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki karışıklıklardan kaynaklanan talep daralmasına rağmen, üretimde yüksek oranlı artışın elde edilmiş olmasının, bu başarının önemini daha da arttırdığını kaydetti. 2011 yılının Mart ayından itibaren 2010 yılında devreye giren kapasitelerin yarattığı baz etkisinin azalacağını ifade eden yetkililer, ancak bu defa 2011 yılının Mart ayında devreye giren MMK-Atakaş'ın, üretimdeki artış hızının sürdürülmesine katkıda bulunacağını belirttiler.
    
Yılın ilk 2 aylık döneminde 5,2 milyon ton ham çelik üretimi gerçekleştirerek, dünyanın en fazla çelik üreten ülkeleri arasında 10'uncu sıradaki yerini koruyan Türkiye'nin, önümüzdeki yıllarda, yeni kapasitelere paralel olarak üretiminde beklenen hızlı artışla, dünya sıralamasında ilk 8 ülke arasına gireceği değerlendiriliyor. 2011 yılında, Türkiye'nin ham çelik üretiminin yüzde 15 civarında artışla, 2010 yılındaki 29,1 milyon ton seviyesinden, 34 milyon ton civarına ulaşacağı tahmin ediliyor.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-celik-uretim-artisinda-zirvede_86453.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!