Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği 10. Türktay Atık Paneli’nde

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği 10. Türktay Atık Paneli’nde Türk çimento sektörünün atık yönetimindeki katkısına dikkat çekti.

yapi.com.tr
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği 10. Türktay Atık Paneli’nde

Atık Yönetimi ve Geri Dönüşüm'ün tüm yönleriyle ele alınarak, ilgili çalışmalara rehberlik edilmesi ve Türkiye’nin sanayileşme temelli etkin bir atık yönetimine ulaşmasına katkı sunulması amacıyla düzenlenen 10. TÜRKTAY Paneli 16-17 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Milli savunmadan sanayiye, ekonomiden eğitime atık yönetiminin tüm boyutlarıyla ele alındığı panelde Türkiye’de atık ekonomisi ve atık yönetimi, elektronik atıklar, endüstriyel atıkların yönetimi, ambalaj atıkları toplama sistemleri, atık yönetiminde kullanılan teknolojik sistemler gibi konular tartışılarak uzman kişiler tarafından bu konu başlıklarına yönelik sunumlar yapıldı.

Platin sponsor Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB)’nin CEO’su İsmail Bulut, Türk çimento sektörü olarak Sıfır Atık Projesi'nin en büyük destekçilerinden biri olduğuna değindi. Bulut, konuşmasında hem kamu hem de sektör olarak daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Bu noktada kamunun gerekli düzenlemeleri yapması halinde tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, geri dönüşümü mümkün olmayan daha fazla atığı -özellikle belediye çöpünü- fabrikalarda değerlendirme potansiyelinin mümkün söyledi ve bunun için olması gereken iş modelini de özetledi.

32 milyon ton çöpten 7 milyon ton yakıt elde etmek mümkün
Bulut; “Bu modelin ülkemizde uygulanması halinde, yılda üretilen 32 milyon çöpten 7 milyon ton yakıt elde etmenin mümkündür. Çimento fabrikalarının bu yakıtı kullanması durumunda, yılda 3 milyon ton daha az fosil yakıt ithal edileceğini ve böylece sera gazı emisyonları azaltımına katkı sağlanacak, düzenli depolama sahalarına duyulan ihtiyaç azalacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-cimento-mustahsilleri-birligi-10-turktay-atik-panelinde_175603.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!