Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye İçin Asıl Tehlike "Tsunami" Değil Deprem

Ülkemizde tsunami olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 6.9 şiddetinde bir deprem uyarısında bulundu. İzmir Valiliği Kriz Yöne

Yeni Asır
Türkiye İçin Asıl Tehlike "Tsunami" Değil Deprem

b>Ülkemizde tsunami olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 6.9 şiddetinde bir deprem uyarısında bulundu.

İzmir Valiliği Kriz Yönetimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen "Depremden Korunma Bilinci, Hepimiz İçin" konulu bir panele katılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara Türkiye'de 6-6.9 şiddeti arasında bir deprem beklendiğini söyledi.

Olası bir deprem ile ilgili alınması gereken tedbirleri anlatan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, istatistikler incelendiğinde 105 yılda ülkemizde 871 deprem gerçekleştiğini ve 12.7 ayda bir 6-6.9 arasında deprem olduğunu söyledi. Işıkara, "En son 1 Mayıs 2003'te Bingöl'de bu şiddette bir deprem yaşanmıştı. Bir deprem gecikti. Yakın bir süreçte böyle bir deprem sözkonusu olabilir" diye konuştu.

Önlem alınmalı
Türkiye'nin esas sorununun tsunami değil, deprem olduğuna dikkat çeken Işıkara, "Kuvvetli lodoslarda İzmir'de dalga boyu 3 metreye, açık denizlerde ise 5-6 metreye ulaşıyor. Türkiye'de tsunami tehlikesi yok. Ancak depreme sürekli hazırlıklı olmak zorundayız. Artık Türkiye'de deprem olacak mı sorusu sorulmamalı. Bir an önce önlem alınmalı" dedi.

Bu nedenle sürekli halkı eğitme yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Işıkara, İzmir'in bu konularda örnek illerden birisi olduğunu söyledi. Işıkara şöyle konuştu: "İzmir'in bu kadar duyarlı olmasına rağmen deprem sigortasının kentinizde gelişmemiş olması üzücüdür."


http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-icin-asil-tehlike-tsunami-degil-deprem_22090.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!