Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye MAN için Kilit Ülke

Kamyon ve otobüs ürecisi MAN, krize rağmen 2015 için koyduğu global olarak 200 bin araç satış hedefinden sapmayacağını açıkladı. "Dalgalı bir çizgi ile de olsa hedefimize ulaşacağız" diyen MAN Kamyon ve Otobüs AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, Türkiye'nin bu hedefe ulaşmada önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi.

Referans Gazetesi
1 Türkiye MAN için Kilit Ülke

MAN Kamyon ve Otobüs AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, MAN'ın global olarak 200 bin araçlık satış hedefinde Türkiye'nin önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi. Kamyon ve otobüs ürecisi MAN, krize rağmen 2015 için koyduğu global olarak 200 bin araç satış hedefinden sapmayacağını açıkladı. "Dalgalı bir çizgi ile de olsa hedefimize ulaşacağız" diyen MAN Kamyon ve Otobüs AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, Türkiye'nin bu hedefe ulaşmada önemli bir kilometre taşı olacağını söyledi.

Tuncay Bekiroğlu, "Bugüne kadar kriz dolayısıyla işçi çıkarmadık. Seyahat otobüslerinin üretim merkezi konumunda olan Türkiye tesislerinde üretim proseslerinde iyileştirmelere giderek verimliliğini yüzde 17 artırdık. MAN global olarak dünyada 2015 yılı hedefimizi yılda 200 bin adet araç satışı olarak açıklamıştık. Kriz nedeniyle global hedeflerimizde herhangi bir sapma söz konusu değil" açıklamasını yaptı.
    
1.5 milyon euroluk yatırım planı

MAN Türkiye'nin ürettiği otobüslerin 41 ülkeye ihraç edildiğini kaydeden Bekiroğlu 2009'da 1200-1300 adet satış beklenen Türkiye otobüs pazarında hedeflerinin yüzde 25-30 pazar payı olduğunu açıkladı. Otobüs pazarının 2008 yılını 1667 adet satış ile kapattığını belirten Bekiroğlu, Neoplan Starline modelinin MAN'ın seyahat otobüsünde amiral gemisi olacağını açıkladı. Bekiroğlu, "Pazarın etki ve gelişimine bakarak üretimimizi ihtiyaçlar doğrultusunda ayarlayacağız. 2009'da ürün ve tesislerimize yapacağımız yatırım miktarı 1.5 milyon euro civarında olacak" dedi.

Bekiroğlu, MAN Türkiye'nin geçen yıl 277.5 milyon euro ciro yaptığını ve bunun 254.6 milyon eurosunun otobüs ihracatından elde edildiğini söyledi. Bekiroğlu, geçen yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı ihaleyi kazandıklarını ve 2009 Eylül ayına kadar 500 adet doğalgazlı otobüsü teslim edeceklerine de değindi.

Türkiye'de 12 ton üzeri kamyon pazarındaki mevcut koşulların devam etmesi halinde 2009'un toplam 15 bin adetlik satış rakamı ile kapatılacağı öngörüsünde bulunan Bekiroğlu, "12 ton üzeri kamyon pazarında satışlar 2001 krizinde 5 bin adetlere kadar geriledi. 2005'i 35 bin adet satışla bitiren sektörümüz 2007'de düşüşle yılı 27 bin 500'lerde kapattı. 2008'de bir parça gerilemenin olacağını ve toplam pazarın 24 bin adetlerde biteceğini beklerken, son 2-3 ayda yaşanan gelişmeler nedeniyle bu rakam 21 bin adetlere kadar indi. 2009 beklentisi toplam 15 bin adet satış yapılacağı yönünde" dedi.

Bakım maliyetlerini yarı yarıya azalttı

Büyük bir atılım gerçekleştirerek garanti sürelerini yürüyen aksamda kilometre sınırı olmaksızın 2 yıla çıkardıklarını söyleyen Tuncay Bekiroğlu, MAN yetkili servislerinde tüm MAN ve Neoplan markalı araçlarda bakım aralıklarının uzatılarak, bakım maliyetlerinin yüzde 50'ye varan oranlarda azaltıldığını belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-man-icin-kilit-ulke_66410.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • MAN Türkiye yöneticilerine diyorum madem iş bu kadar iyi, bizim gibi MAN aşığı insanları yüzüne bile bakmadan gönderiyorsunuz ben bunu anlamadım lütfen mezun ettiğiniz insanları tartın ve işe alın ben orda çok ümide kapıldım ama büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Tek isteğim bu. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!