b>Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu ve Adana Müteahhitler Birliği Başkanı İsmail Babacan, Türkiye Müteahhitler Meclisi kurulması konusundaki çalışmalarda önemli mesafe alındığını bildirdi.
Babacan, düzenlediği basın toplantısında, birlik statüsünden çıkıp 5590 sayılı yasaya tabi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde oda statüsüne kavuşmak için yaklaşık 20 yıldır çaba harcadıklarını anımsattı.
Müteahhitlerin şu anda sanayi ve ticaret odalarına kayıtlı olarak faaliyette bulunmalarının, müteahhitler odası kurulmasının gereksiz gibi görünmesine neden olduğunu vurgulayan Babacan, şunları kaydetti:
"Biz tek çatı altında toplanmanın verdiği özlemle 7 ildeki müteahhitlerin bir araya gelmesiyle Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu'nu kurduk. Ancak, bizim temennimiz tüm Türkiye genelindeki meslektaşlarımızın bir arada olmasıdır."
Babacan, konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Ankara'da Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun'u ziyaret ederek görüşlerini dile getirdiklerini bildirdi. Babacan, ilk etapta Müteahhitler Odası olmasa bile Türkiye Müteahhitler Meclisi'nin kurulmasına sıcak bakıldığını belirterek, şunları söyledi:
"Bu meclis, Türkiye İhracatçılar Birliği'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Akdeniz İhracatçılar Birliği fonksiyonunda hizmet verecek. Bilindiği gibi, bu birliğe üye olmayanlar ihracat yapamıyorlar. Müteahhitler Meclisi de aynı işlevde olacak. Mesleğe bir disiplin ve düzen gelecek."
|