Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye, Philips'in Dünya Armatür Merkezi Oldu

Philips Aydınlatma, Türkiye'yi aydınlatma armatürü üretim üslerinden biri haline getirdi. Philips, Bulgaristan, Arnavutluk ve Türk Cumhuriyetleri'n

Hürriyet



b>Philips Aydınlatma, Türkiye'yi aydınlatma armatürü üretim üslerinden biri haline getirdi. Philips, Bulgaristan, Arnavutluk ve Türk Cumhuriyetleri'ni de 5 sene içinde 30 milyon dolarlık armatür ihraç edecek olan Türkiye'ye bağladı.
TÜRKİYE, dünyanın en büyük aydınlatma kuruluşlarından Philips'in armatür üssü oldu. 94 yılından itibaren aydınlatma armatürlerinin üretimine ağırlık veren Türkiye geçtiğimiz yıldan itibaren tüm dünyaya sanayi, ofis, mağaza, yol, hastane, stadyum, tünel gibi alanlarda kullanılan armatür ihraç etmeye başladı. 5 sene içinde 30 milyon dolarlık armatür ihraç etmeyi hedefleyen Türkiye'ye Philips, ‘Uluslarası Üretim Merkezi’ yetkisi verdi. Philips ayrıca Bulgaristan, Arnavutluk ve Türki Cumhuriyetleri de Türkiye'ye bağladı.

Philips Türkiye'nin Aydınlatma Yürütme Komitesi Başkanı ve Armatür Pazarlama Satış Müdürü Özkan Şengil, 94 yılından itibaren aydınlatma armatürlerinin uluslarası üretim merkezi olma yoluna başlarını koyduklarını belirterek, ‘‘Biz sürekli Türkiye'yi anlatıp, pozitif yönlerini ortaya koyduk. Ardından kalite ve fiyat avantajını da sunarak bunu ispatladık’’ dedi.

ÖNEMLİ TESTTEN GEÇTİK

Philips'in ilk etapta kendilerine Bulgaristan, Arnavutluk ve Türki Cumhuriyetlerini bağladığını söyleyen Şengil, ‘‘1.5 sene Türkiye ve bu pazarların armatür ihtiyacını karşılayarak önemli bir testten geçtik. Geçn seneden itibaren de ilk etapta Avrupa ülkelerine ve ardından tüm dünyaya yöneldik’’ diye konuştu.

Philips Armatürlerini üreten Türkiye dışında bir kaç ülke daha olduğunu hatırlatan Şengil şöyle konuştu: ‘‘Ancak kalite ve fiyat avantajımız sayesinde en büyük üretim merkezi olmayı amaçlıyoruz. Şu an için birçok üründe tek üretim merkezi konumundayız. Bu ürünlerin sayısını artırmayı amaçlıyoruz. 5 sene içinde 30 milyon doları ihracat olmak üzere toplam 50 milyon dolarlık ciro hedefliyoruz. Çin'e bile armatür ihraç etmeye başladık.’’

500 FARKLI ÜRÜN

Şengil, Türkiye'de 10 segmente 500'ün üzerinde ürün ürettiklerini ve her üç ayda ürünlerin yenilendiğini kaydederek ‘‘Biz Türk ürünlerinin kalitesini ispatladık. Türkiye'de bizle çalışan yan sanayinin de gücü arttı ve artmaya devam edecek. Yan sanayii ile birlikte şu an 3 bine yakın kişiye istihdam sağlıyoruz. Kapasitenin artmasına paralel olarak bu sayının da artmasını amaçlıyoruz’’ dedi.

‘Biz Türk Philips olarak armatür değil çözüm üretiyoruz’ diye konuşan Şengil, isteyenler ücretsiz proje desteği verdikleri kaydetti. Şengil, ‘‘Örnek olarak bir ofiste kurulacak aydınlatma sisteminin nasıl kullanışlı ve tasarruflu olacağına yönelik çözümler sunarak, gereksiz enerji sarfiyatını ortadan kaldırıyoruz’’ dedi.

Türkiye'de genel enerji kaybının çok büyük olduğunu kaydeden Şengil şunları söyledi:

‘‘Türkiye'de devlet ihale sistemiyle bir sorunumuz var. Ucuz olsun diye iki üç günde bozulan, bakımı yapılamayan armatürler kullanılıyor. Bu alanda karar verici insanlara yetki tanınması gerekiyor. Bizim verdiğimiz armatürlerle tasaruf sağlanıp güç kayıpları minimize edilebilir. Biz tüm ürenlerimize 5-7 sene garanti ve bakım onarım desteği veriyoruz. Türkiye'de büyükşehirlerin dışında Anadolu'da enerji kullanımı ve sarfiyatı konusunda büyük sorun var. Ana yollarda bile aydınlatma bulunmuyor. Mevcut armatürler tamirat görmediği için çalışmıyor ve büyük bir kaynak çöpe atılıyor.’’

Türkiye'de pazarın yüzde 22'sine sahip olduklarını söyleyen Şengil, pazar büyüklüğü hakkında ise şu açıklamayı yapıyor: ‘‘Kriz öncesinde yani 2000 yılında Türkiye aydınlatma armatürleri pazarının büyüklüğü 80 milyon dolardı. Bugün krizin de etkisiyle bu oran 50 milyon dolara gerilemiş durumda. Bu düşüşte devletin tüm satın almalarının durması da etkili oldu. Diğer taraftan bizim en büyük müşterilerimiz şu an Güney'de. Turizm bölgeleri enerji tasarrufuna daha fazla önem veriyor.’’

Kaleci Rüştü gözünün altına boya sürmesin

TÜRKİYE'de stadyumlarda kullanılan aydınlatma sistemlerinin bazılarının sağlıklı olmadığına değinen Özkan Şengil, ‘‘Fenerbahçe kalecisi Rüştü'nün gözlerinin altına siyah boya sürdüğünü görüyoruz. Bu tamamen aydınlatma sisteminin sağlıklı olmamasından kaynaklanıyor. Rüştü sağlıksız aydınlatmanın meydana getirdiği yansımadan korunmak için bu boyayı sürüyor’’dedi. Bunu önleyebilecek sistem ve ürünlere sahip olduklarını kaydeden Şengil, ‘‘Biz insan elinin değmediği aydınlatma sistemlerini stadyumlara kurabiliriz. Bu sayede hem tasarruf sağlanır hem de sağlıklı bir aydınlatma elde edilebilir’’ diye konuştu.

Kendimizi Türkiye'ye adadık

TÜRKİYE'yi ziyaret eden Philips Tüketici Ürünleri Bölümü Başkan Yardımcısı Rudy Provoost, Türkiye'ye kendilerini adadıklarını belirterek, ‘‘Biz Türkiye'de yatırıma devam edip yeni ortaklıklar yapmayı düşünüyoruz’’dedi.

Philips'in ‘Tüketici Deneyimlerine Göre Pazarlama’ adıyla başlattığı yeni programını tanıtmak için Türkiye'ye gelen Provoost, 5 yıldır karışık bir dönem yaşayan Türkiye'nin seçimler sonrasında iyi yolda olduğunu belirtti. Provoost, ‘‘Türkiye'de yeni hükümetin istikrarı sağlayıp, olumlu ortamları yaratacağını umuyorum. Çok umutluyum ve gelişmeleri olumlu buluyorum. Türkiye iyi yolda ilerliyor’’dedi.

Provoost şöyle konuştu: ‘‘İstikrar hem Türkiye için hem de bizim burda iş yapmamız için çok önemli. Biz Türkiye'ye kendimizi adamış durumdayız. Türkiye bizim için çok büyük fırsatlar yaratıyor. Bu yüzden Türkiye'de yatırım yapmaya devam ediyoruz ayrıca ortaklık için kulağımız ve gözümüz açık.’’

Türkiye'nin global ekoniminin bir parçası olması için Avrupa Birliği'nin en önemli adımlardan biri olduğunu kaydeden Provoost, AB'nin Türkiye'nin ekonomik ve siyasi koşullarının gelişmesine katkıda bulanmak için çok önemli olduğunu söyledi. Provoost, Türkiye'yi Avrupa'nın her hangi bir ülkesi gibi gördüklerini belirtti.


http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-philipsin-dunya-armatur-merkezi-oldu_2547.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!