Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye ve Amerika Ticari İlişkilerinde Obama Farkı

Amerikan-Türk Konseyi (ATC), Türkiye'nin Amerikalı Dostları (AFOT), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) tarafından bu yıl 28'incisi gerçekleştirilen ve Türk-Amerikan ilişkilerini konu alan konferansa katılmak üzere Washington'a giden Terzioğlu, Türkiye’ye dönüşünde yaptığı yazılı açıklamada Amerikalı

yapi.com.tr
Türkiye ve Amerika Ticari İlişkilerinde Obama Farkı Uğur Terzioğlu ve Garry Locke

Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AMCHAM) Genel Başkanı Uğur Terzioğlu, Amerika’nın yeni Başkanı Barack Obama ile birlikte iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin yeni bir ivme kazandığını vurgulayarak, "Bu dönemin meyvelerini almaya başladık" dedi.

Amerikan-Türk Konseyi (ATC), Türkiye'nin Amerikalı Dostları (AFOT), Türk-Amerikan İş Konseyi (TAİK) ve Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) tarafından bu yıl 28'incisi gerçekleştirilen ve Türk-Amerikan ilişkilerini konu alan konferansa katılmak üzere Washington'a giden Terzioğlu, Türkiye’ye dönüşünde yaptığı yazılı açıklamada Amerikalı yatırımcıların özellikle inşaat, sağlık ve eğitim sektörüne ilgi gösterdiklerini kaydetti.

ABD’li ve Türk yatırımcıların artık, karşılıklı olarak direkt ticaretin arttırılmasına yönelik ‘Ne satarız ne alırız’ gibi bir yaklaşım içine girdiğini hatırlatan Uğur Terzioğlu, "Bu gezimde ABD’li yatırımcılar yanıma gelip, Türkiye’de bazı bölgelerde 500 bin kişinin yaşadığı şehirler, havaalanı, okul, hastane kurmak istediklerini söylediler. Bunlar sevindirici gelişmeler. Artık 2003 yılında yaşanan teskere krizinin izleri siliniyor" şeklinde konuştu.

ABD gezisi sırasında sevindirici bir diğer gelişmenin de Amerikan Dış Ticaret Bakanı Gary Locke’nin Türkiye’ye geleceğini açıklaması olduğunu dile getiren Terzoğlu, Çin kökenli eski Washington valisi Locke’yi Eylül ayında beklediklerini sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-ve-amerika-ticari-iliskilerinde-obama-farki_69869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!