Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye Yassı Çelikte 1-2 Yılda İhracatçı Konumuna Gelir

Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) Başkanı Mustafa Açıkalın, Avrupa'daki krizle 2009'da 1,6 milyon ton civarında olan yassı çelik ihracatının bu yıl aynı kalmasını, ancak 2011'de tam kapasite olarak devreye girmeye beklenen yeni tesislerle ihracatın 2-3 kat artabileceğini, biriki yıl içinde ise Türkiye'nin ihracatçı ülke

Sabah Gazetesi
Türkiye Yassı Çelikte 1-2 Yılda İhracatçı Konumuna Gelir

Yassı Çelik İthalat, İhracat ve Sanayicileri Derneği (YİSAD) Başkanı Mustafa Açıkalın, Avrupa'daki krizle 2009'da 1,6 milyon ton civarında olan yassı çelik ihracatının bu yıl aynı kalmasını, ancak 2011'de tam kapasite olarak devreye girmeye beklenen yeni tesislerle ihracatın 2-3 kat artabileceğini, biriki yıl içinde ise Türkiye'nin ihracatçı ülke konumuna geçebileceğini söyledi.

Türkiye'de Çolakoğlu, MMK-Atakaş ve yeni devreye alınan Tosyalı Holding'le birlikte şu anda ağırlık olarak Erdemir şirketler grubu olmak üzere 5- 5.5 milyon ton olan üretim kapasitesinin 2011'de en az 12 milyon tona çıkması bekleniyor.

Yassı çelik ithalatının 2011'de 2-3 milyon tona inmesini beklediğini söyleyen Açıkalın, "Böylece ithalatla doğan döviz çıktısının büyük çoğunluğu ülkede kalacaktır ve cari açığa katkısı olacaktır" dedi. Yassı çelik talebinde mayıstan beri Yunanistan ve Euroya bağlı olarak yavaşlama olduğunu söyleyen Açıkalın, fiyat artışları ile ilgili olarak ise yassı çelik fiyatlarında bu zamana kadar hammaddeye bağlı artışlar olduğunu ancak 2010 4. çeyrekten itibaren fiyatlarda talebe bağlı kıpırdanma beklediğini kaydetti.

ETİKETLER: ekonomi kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiye-yassi-celikte-1-2-yilda-ihracatci-konumuna-gelir_79746.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!