Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'de 70 Bin Mühendis İşsiz

TMMOB tarafından yapılan araştırmalara göre 70 bin mühendis işsiz ya da meslek dışı işlerde çalışıyor. Mühendislerin yüzde 55'i 1200 YTL'nin altında ücret alıyor.

Birgün Gazetesi



b>TMMOB tarafından yapılan araştırmalara göre 70 bin mühendis işsiz ya da meslek dışı işlerde çalışıyor. Mühendislerin yüzde 55'i 1200 YTL'nin altında ücret alıyor. 22-23 Eylül'de yapılacak TMMOB Mühendislik, İstihdam ve Ücretlendirme Sempozyumu hazırlıkları çerçevesinde düzenlenen İstanbul bölge toplantısında mühendis, mimar ve şehir plancılarının yüz yüze olduğu sorunlar tartışılırken, yapılan araştırma sonuçlarına değinildi.

TMMOB'un yaptığı araştırmalara göre son 10 yılda hız kazanan özelleştirme politikasıyla bütçeden yatırımlara ayrılan payın yüzde 21'den yüzde 7'ye kadar düşmesi, teknik personel ve mühendisler arasında işsizliğin boyutunu artırıyor. Mühendis, mimar ve şehir plancılarının yüzde 25 'inin ya işsiz ya da meslek dışı alanlarda çalıştığı hesaplanırken, yaklaşık 70 bin mühendis, mimar ve şehir plancısının işsiz olduğu tahmin ediliyor.

Araştırmalara göre 1992'de 100 lira kazanan bir mühendisin geliri bugün 82,5 liraya düşmüş durumda. Mühendislerin yüzde 55'i 800 - bin 200 YTL, yüzde 32'si ise bin 300 - 2 bin 900 YTL ücret alırken, kamu kesiminde kadro derecesi 1-4 olan mühendis, mimar ve şehir plancılarının maaşı bin 350 YTL düzeyinde.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-70-bin-muhendis-issiz_54537.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!