Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bir Taşla 4 Katliam!

Türkiye'de 92 'Doğa Katliamı Noktası' Var

CHP, Türkiye’de su kaynaklarının tükenmesi, kirlenmesi, tarımsal kirlilik, yasadışı avlanma, plansız kentleşme haritasının çıkarılarak doğal yaşam alan kayıpları ile nesli tükenmekte olan bitki ve hayvan türlerinin korunmasına yönelik kamu ve sivil toplum örgütü çalışmalarının incelenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasını istedi.

yapi.com.tr
Türkiye'de 92 'Doğa Katliamı Noktası' Var

ANKA'nın haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde, Türkiye’de sivil toplum kuruluşlarının 92 tane doğa katliam noktası tespit ettiği belirtildi.

Toprakların, ormanların, sahillerin, ağaçların, derelerin ve havanın bugüne kadar hiç görülmeyen geriye dönüşü imkansız bir tahribatla karşı karşıya bulunduğu ifade edilen önergede, “HES’ler doğal yaşamı parçalayarak biyolojik çeşitliliğe zarar vererek plansız bir şekilde uygulanmaktadır. Yaban hayvanlarının yaşam alanları parçalanıp küçüldükçe ve sayıları azaldıkça, bu alanlarda yaşayan büyük yırtıcılar da beslenme, üreme ve barınma gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayamamaktadır. Yaban hayvanlarının destekledikleri biyolojik çeşitlilik de azalmaktadır” denildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-92-doga-katliami-noktasi-var_143505.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!