Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'de Köprüler Sağlam, Binalar Çürük

Türkiye Köprü ve İnşaat Cemiyeti Başkanı ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alp Caner, Türkiye'de köprülerin sağlam, binaların ise dayanaksız olduğunu söyledi. 1999 Marmara depremi dâhil, depremler gözden geçirildiğinde köprülerin fazla hasar görmediğini belirten Caner, yaptıkları araştırmaya

Zaman Gazetesi
Türkiye'de Köprüler Sağlam, Binalar Çürük

br/> Türkiye Köprü ve İnşaat Cemiyeti Başkanı ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Alp Caner, Türkiye'de köprülerin sağlam, binaların ise dayanaksız olduğunu söyledi. 1999 Marmara depremi dâhil, depremler gözden geçirildiğinde köprülerin fazla hasar görmediğini belirten Caner, yaptıkları araştırmaya göre Türkiye'deki köprülerin bakım yapılmadan 90 yıl ayakta kalabildiğini kaydetti.

Türkiye Köprü ve İnşaatları Cemiyeti, ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK gibi kuruluşların önderliğinde 29-30 Kasım tarihlerinde Antalya'da, '1. Köprü ve Viyadükler Sempozyumu' yapılacak. Deprem performansı ve güçlendirme, demiryolu köprüleri ve viyadükleri gibi konu başlıklarında toplam 55 bildirinin sunulacağı sempozyuma Türkiye ve dünyadan 21 üniversite ve 14 inşaat kuruluşundan katılım olacak.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Cem Oğuz, Sempozyum Düzenleme Komitesi Başkanı ODTÜ İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Alp Caner ile Karayolları Genel Müdürlüğü Köprü Etüt Projesi Şube Müdür Yardımcısı Yeşim Esat birlikte basın toplantısı düzenledi. Yrd. Doç. Dr. Alp Caner, trafik sıkışıklığı yaşanan illerin başında gelen İstanbul'da daha fazla köprü ve viyadük yapılması gerektiğini ifade etti. Köprü yerine tünelin tercih edilmesini isteyen Caner, "Tünel pahalı ama uzun vadede daha avantajlı. Köprülerin hava şartlarına göre dayanıklılık süresi değişiyor. Tüneller daha çok yaşar" dedi. Türkiye'de köprülerin sağlam, binaların çürük yapıldığını dile getiren Caner, köprü yapımında kaliteli malzeme kullanıldığını söyledi. Caner, "Köprüler yapılırken Karayolları Genel Müdürlüğü çok dikkat etmiş. Yüksek kaliteli beton kullanılmış. Müteahhitler hiç bir zaman çalmaya çalışmamış. Köprüler olması gerekenden daha sağlam durumda. Çünkü biz bu köprüleri uzun süre kullanabiliriz" diye konuştu.

Karayolları Genel Müdürlüğü Köprü Etüt Proje Şubesi Müdür yardımcısı Yeşim Esat ise bundan sonra daha uzun ve estetik köprüler yapılacağını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-kopruler-saglam-binalar-curuk_57699.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!