Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’de Perakendecilik Büyük Bir Pazar

Avrupa Yapı Market Perakendecileri Birliği’nin (EDRA; European DIY Retailers Association) düzenlediği IV. Küresel DIY (“Do It Youself”/ Kendin Yap) Zirvesi’ne katılan Tekzen CEO’su Murat Gigin, dünyada küreselleşen teknolojinin perakendecilik sektörüne etkilerini ve Türkiye pazarını anlattı.

yapi.com.tr
Türkiye’de Perakendecilik Büyük Bir Pazar

Dünyanın önde gelen perakende devlerinin üyesi olduğu Avrupa Yapı Market Perakendecileri Birliği (EDRA; European DIY Retailers Association) tarafından düzenlenen DIY zirvesi, İsveç’in başkenti Stockholm’de gerçekleştirildi. Türkiye’den yüzde yüz yerli sermayeli tek üye olan Tekzen, Stockholm’de gerçekleşen zirveye damgasını vurdu. “Ev Geliştirme Sektörü” perakendecilerini temsil eden sektörel bir organizasyon olan EDRA’ya 102 ülkeden 119 farklı perakende zincirinin üyeliği bulunuyor.

Tekzen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Gigin, yaklaşık 800 kişinin katıldığı, dünya perakende sektörünün yöneticilerine Türkiye pazarı, perakende sektörü ve gelecek beklentileri üzerine bir konuşma yaptı. Konuşması ile büyük ilgi toplayan Murat Gigin, sektör için önemli başlıkların altını çizdi.

Perakende sektöründeki büyümenin yerel koşullara adapte olmaktan geçtiğini ifade eden Gigin, "Yerele uyarlanmış bir küresel vizyon Türk pazarında daima kazanır. Türkiye yaklaşık 80 milyon nüfusa sahip olup bu nüfusun yarısı 30 yaşın altındadır. AB ülkeleriyle karşılaştırıldığında en genç nüfusa sahip ülkeyiz. Her yıl 610 bin gencimiz üniversiteden mezun oluyor. 41 milyon internet erişimine sahip bir profil ile birlikte 72 milyon cep telefonu abonesi bulunuyor. Bu sofistike tüketici tabanı büyük bir değerdir. Hızlı büyüyen genç nüfus ve genel harcama seviyelerindeki artış, Türkiye'deki modern perakendecilerin potansiyeline dikkatleri çekmektedir" diye konuştu.

Gigin, Avrupa ve küresel pazarlarda Türk üretici markalarının sayısının arttığına dikkat çekerek, "Türkiye'nin organize perakendeciliği, ülke ekonomisinden 2.5 kat daha hızlı büyüyor. Bugün Türk perakendecilik sektörünün 250 milyar dolar değere sahip olduğu tahmin ediliyor. 2018 yılında ise yaklaşık 300 milyar dolara ulaşması bekleniyor" dedi.

Murat Gigin, şu sözlerle konuşmasını tamamladı: "Türkiye'de DIY (“Do It Yourself”/ Kendin Yap) kendi dinamiğine sahip bir pazar. Yapı sektörü perakende pazarına baktığımızda, toplamda 20 milyar dolarlık pazarda Türkiye, Avrupa pazarının yüzde 4'ünü oluşturuyor.

Perakende sektörünün, tüketici talebini zamanında ve doğru bir şekilde değiştirebilmesi için, bilgi teknolojisi ve gerekli altyapı yatırımı hayati öneme sahiptir. Müşteri analitiklerinin oluşturulmasını sağlayan entegre teknoloji platformu, veri depolama sistemleri, üretkenlik uygulamaları ile birlikte tedarik sistemindeki teknolojik yatırımlar, geleceğin perakendecilik iş modelinin temel yapı taşlarıdır. "

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-perakendecilik-buyuk-bir-pazar_145297.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!