Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’de Umduğunu Bulamadı ama Yatırıma Ara Vermiyor

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Hollanda merkezli gayrimenkul yatırım şirketi Corio’nun büyük umutlarla girdiği Türkiye pazarından bu ülkeye özgü koşullar nedeniyle beklediğini bulamadığını yazdı.

Milliyet Gazetesi
Türkiye’de Umduğunu Bulamadı ama Yatırıma Ara Vermiyor

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Hollanda merkezli gayrimenkul yatırım şirketi Corio’nun büyük umutlarla girdiği Türkiye pazarından bu ülkeye özgü koşullar nedeniyle beklediğini bulamadığını yazdı. Türkiye’deki yatırımlarına 2005 yılında başlayan Corio, gelişmekte olan ülkelerdeki genişleme stratejisini için bu pazardaki faaliyetlerini örnek olarak göstermeyi amaçlıyordu. Green Street Advisors’ın raporuna göre, şirketin bu yılsonuna kadar Türkiye’ye yaptığı toplam yatırımın 760 milyon doları bulması bekleniyor.

Green Street Advisors Yönetici Direktörü John Lutzius, “Türkiye’de zor günler geçirdiler. Sanırım bundan sonra burada daha dikkatli olacaklar” dedi. Corio’nun operasyonlarından sorumlu Francine Zijlstra, şirketin “Türkiye’deki potansiyele hâlâ güçlü şekilde inandığını” belirtti. Corio’nun varlıklarının değeri 7 milyar euroyu buluyor. Türkiye’ye genişleyen orta sınıf ve tüketici harcamalarında yaşanacak artışın yaratacağı avantajdan yararlanma beklentisiyle giren Corio, pazardaki 5 AVM’ye 2 tane daha eklemeye hazırlanıyor.

Araba kullanmayan kadınlar!

Wall Street Journal gazetesi, Hollanda merkezli Corio’nun 72 milyon kişilik Türkiye pazarından önemli dersler de aldığının altını çizdi. Bu konuda Corio şirketinin yöneticisi Francine Zijlstra’nın şu görüşlerine yer verildi: Türkiye’nin bazı bölgelerinde kadınların çoğu otomobil kullanmıyor ve esas alışveriş yapan kitleyi erkekler oluşturuyor. Bu yüzden Corio, kadın müşterilerini alışveriş merkezlerine ulaştırmak için servis hizmeti verme uygulamasına başladı.

ETİKETLER: gayrimenkul firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyede-umdugunu-bulamadi-ama-yatirima-ara-vermiyor_82392.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!