Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Türkiye'deki Tek Merkez Olacak'

Dokuz Eylül Üniversitesi'nin İnciraltı'ndaki Sağlık Kampüsünde yeni tesis inşaatları sürüyor. 2011'de tamamlanması hedeflenen İleri Biyomedikal Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi'nin inşası 21 bin metrekarelik alanda devam ediyor.

NTV
'Türkiye'deki Tek Merkez Olacak'

STRONG>Dokuz Eylül Üniversitesi'nin İnciraltı'ndaki Sağlık Kampüsünde yeni tesis inşaatları sürüyor. 2011'de tamamlanması hedeflenen İleri Biyomedikal Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) Merkezi'nin inşası 21 bin metrekarelik alanda devam ediyor.

Toplam 2 bin 500 metrekarelik kullanım alanında 5 katlı ve 150 yataklı Çocuk Hastanesinin yanına Kadın -Doğum Hastanesi de eklenerek, bu iki tesisteki yatak sayısı 250'ye çıkarılacak.
       
Sağlık Kampüsü'nde inşası tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun da gelecek ay hizmete açılması planlanıyor.
        
Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzun, sağlık kampüsündeki çalışmalara ilgili, ''Ar-Ge Merkezimiz, aynı anda 23 bilim heyetinin laboratuvarlarda çalışma yapabileceği Türkiye'deki tek merkez olacak'' görüşünü bildirdi.
        
Füzün, 11 milyon 500 bin TL'lik merkezin gelecek yıl bitirilmesi için Devlet Planlama Teşkilatından ödenek çıkarttıklarını belirterek, şunları kaydetti:
        
''Uluslararası mükemmeliyet merkezi olacak bu binada Kanser Biyolojisi, Karaciğer Transplantasyonu, DNA/Doku Biyobankası, Deney Hayvanları Laboratuvarı, Genetik Hastalıkların Moleküler Biyolojisi gibi branşlar üzerine araştırmalar yapılacak.''
        
DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Astarcıoğlu da 5 katlı binanın zemin katında Çocuk Acil Servisi'nin bulunacağını, halen Çocuk Servisi ve Hematoloji Onkoloji Hastanesinde 64 olan yatak sayısının, yeni binanın hizmete girmesiyle iki katına yükseleceğini bildirdi.
        
Prof. Dr. Astarcıoğlu, 14 bilim dalının yeni hizmet binasına geçeceğini, 13 olan kuvöz sayısının 23'e yükseleceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyedeki-tek-merkez-olacak_76034.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!