Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'den Balkan Ülkelerine Boru İhracatı

Kırşehir'de yeni kurulan 'koruge boru' fabrikasında üretilecek borular, Irak, Gürcistan, Arnavutluk ve Balkan ülkelerinde pazar bulacak.

yapi.com.tr / AA
Türkiye'den Balkan Ülkelerine Boru İhracatı

Kırşehir Organize Sanayi Bölgesi'nde, 35 bin metrekare arazi üzerine kurulan ve Temmuz ayında üretime başlayan Neoplast Grup Boru ve Plastik Şirketi'nin ürettiği, kanalizasyon, köprü gibi çeşitli alanlarda kullanılan koruge borulara, Irak, Gürcistan, Arnavutluk ve Balkan ülkeleri talip oldu. Şirketin sahibi Ayhan Özdemir, şirket olarak ülkede en büyük çaplı koruge boruyu kendilerinin üretmeye başladıklarını, Irak, Gürcistan, Arnavutluk ve Balkan ülkelerinden teklif aldıklarını, yakında bu ülkelere boru satacaklarını söyledi.

Ürettikleri boruların 'TSE 12132' belgesine sahip olduğunu ifade eden Özdemir, 13,5 metre uzunlukta, 2 metre çapında ve tek parça olarak üretim yaptıklarını anlattı. En büyük çaplı koruge boruyu Türkiye'de ilk kez kendilerinin ürettiklerini ifade eden Özdemir, ürettikleri boruların 2 bin milimetre çapa ve 40 bar gibi yüksek basınca dayanıklı olduğuna dikkat çekti.
    
Türkiye'de ilk kez 200 derece sıcaklığa kadar ve korozyona dayanıklı jeotermal boru üretimi yaptıklarını belirten Özdemir, teklif üzerine Çin ile boru yapımında kullanılan makinelerin üretimi için ortaklık imzaladıklarını kaydetti.
Özdemir, günlük 600 metre boru üretimi kapasitesine sahip olduklarını ifade ederek, yapımı devam eden bazı hidro elektrik santrallerinin boru ihtiyacını karşılamak için protokoller de yaptıklarını, hedeflerinin dünyaya açılmak olduğunu sözlerine ekledi.

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeden-balkan-ulkelerine-boru-ihracati_89656.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!