Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Nurus, Orgatec 06' Office...

Türkiye'den Tasarımlar Architonic Ekim Sayısında

Uzun bir süredir, Türk tasarımları ve bu tasarımların yaratıcıları – Defne Koz, Autoban gibi- dünya çapında en fazla konuşulan konulardan biri haline geldi. Architonic, bu tasarımcılardan üç tanesini inceliyor.

yapi.com.tr
Türkiye'den Tasarımlar Architonic Ekim Sayısında Adnan Serbest

Uzun bir süredir, Türk tasarımları ve bu tasarımların yaratıcıları – Defne Koz, Autoban gibi- dünya çapında en fazla konuşulan konulardan biri haline geldi. Aynı zamanda Türk mobilya üreticileri, uluslar arası mobilya fuarlarında giderek daha başarılı tasarımlarla ve artan bir katılım oranıyla karşımıza çıkıyorlar. Ancak, bu durum gelişmekte olan Türkiye’de kısa bir süre önce ortaya çıkan bir atılım değil. Aksine Türkiye, gerek modern tasarımda gerek modern mimaride oldukça zengin ürünlere ve kültürel geleneğe sahip. Uluslararası piyasada ismini yeni yeni duymaya başladığımız birçok Türk firması, aslında yıllardır hem Türkiye’de hem de yurtdışında oldukça saygın bir yere sahip. Bu firmalardan üç tanesini inceledik.

Adnan Serbest
Ünlü Türk mobilya üreticisi ve tasarımcısı, piyasanın üst kesimlerine yönelik ürünlere imzasını artarken bir yandan da kendi ismini verdiği özel bir koleksiyon da üretiyor. Sınırlı sayıda ürettiği bu özel koleksiyon parçaları grafik bir sadeliğe sahip cüretkar ustalık eserleri.. Aynı kalınlıkta birkaç çizgi sadeliğinde tasarlanan mobilyalar, bir sandalye, koltuk ya da masa siluetini anımsatıyor. Serbest’in işindeki ustalığı, tasarımlarındaki tamamlayıcı strüktürel öğelerin hepsinin ortadan kalkmasını sağlıyor. Biçimsel bir tasarıma sahip olmalarına rağmen kolçak ve oturma alanlarının cüratkar ifade tarzı, bulundukları mekanın içinde oldukça güçlü bir duruşa sahip olmalarını sağlıyor ve hangi açıdan bakılırsa bakılsın yeni ve değişik bir perspektif yansıtıyorlar.

Koleksiyon


Koleksiyon
1971 yılında mimar Faruk Malhan tarafından kurulan firma, kısa zaman içinde Eckhard Hansen, Gerhard Reichelt, Pascal Mourgue ve Studio Kairos gibi dünya çapında ünlü tasarımcılarla ortak çalışmalara başladı. Firmanın oldukça kapsamlı ürün portfolyosunda ev mobilyaları, ofis mobilyaları ve üst yönetime yönelik kompleks ofis mobilya sistemleri yer alıyor. Koleksiyon’un bahse değer bir diğer ürünü ise “Architecture in Turkey” adlı mimarlık yıllığı. Bu yıllık Türkiye’nin uzun modern mimari geleneğini gözler önüne seriyor.

Nurus

Nurus
1927 yılında kurulan Nurus, 2001 yılında kazandığı IF Dizayn Ödülü sayesinde Almanca konuşulan ülkelerin tümünün tanıdığı bir firma haline geldi. Nurus’a IF Dizayn Ödülü’nü kazandıran I/X ofis mobilya sistemi, ünlü tasarımcı Fritz Fenkler imzasını taşımaktaydı. O zamandan beri Nurus’un portfolyosuna, ofis ortamında yaratıcı çalışma metotlarının oluşmasına hizmet veren birçok sayıda mobilya tasarımı eklendi. “Motivasyon Tasarımı” sloganından yola çıkan firma, günümüzün renksiz ve tekdüze ofis ortamını, tasarladığı ofis mobilyaları ile canlandırarak iletişimin ve yaşamın merkezi haline getiriyor.

Orjinal metni görmek için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeden-tasarimlar-architonic-ekim-sayisinda_48905.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!