Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’nin 100 Milyar Dolar Değerinde Satacak Malı Var

AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hükümetin 22 Temmuz seçiminde aldığı sonucu, “Piyasanın ilaca ihtiyacı vardı. Millet bunu yüzde 46 oyla verdi” dedi.

Türkiye Gazetesi



KFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, hükümetin 22 Temmuz seçiminde aldığı sonucu, “Piyasanın ilaca ihtiyacı vardı. Millet bunu yüzde 46 oyla verdi” dedi. Şimdi bu bünyenin aldığı ilaca cevap vermesi gerektiğini ifade eden Akın, iş dünyasının hükümete verdiği desteği de 1987’de Özal hükümetine verilen desteğe benzetti.

Özelleştirme ile ilgili olarak muhalefetin yaptığı ‘ülkeyi sata sata bitirdiler’ şeklindeki eleştirilere de cevap veren Akın, “Türkiye’nin başta enerji olmak üzere kamunun elinde en az 100 milyar dolarlık satılacak mal var” dedi.

Tunus’a 400 milyon euro
Akfen Holding’e bağlı TAV (Tepe Akfen Hava Limanları Holding) Tunus’ta 400 milyon euro değerinde gerçekleştireceği Enfindha Havalimanı’nın temelini törenle attı. Tunus Devlet Başkanı Zeynel bin Ali’nin de katıldığı tören öncesinde gazetemize özel açıklamalarda bulunan Akfen Başkanı Akın, Merkez Bankası’ndan her 3 ayda bir faizleri 1 puan düşürmesini istedi. Akın, “Milletin açık istikrar desteğine rağmen Merkez Bankası buna duyarsız kalamaz. Bu desteğe rağmen faizler düşürülmüyorsa problem var demektir. Faizler, 3 ayda 1 puanla 2 yılda 8 puan düşebilir” dedi.

1 dolar 1 YTL olacak
Türkiye’de doların iki yıl içinde 1 YTL seviyesine ineceğini savunan Hamdi Akın, herkesin kendini bu kura göre hazırlaması gerektiğini ifade ederek, “Türkiye’ye gelen yabancı sermaye girişi artarak devam ediyor. Kurlar düştükçe ihracatçı kan ağlıyor diyorlar. Türkiye’de sanayici makul kâr ile çalışmayı öğrenecek. Türk sanayicisi AB ortalamalarının çok üzerinde kârlar elde ediyor. Kurlar eridiği için feryat edeceğine verimliliğe baksınlar. Hükümet de sanayicinin önünü girdi maliyetlerini ucuzlatarak açmalı. Mikro reformlar hız kazanmalı. İl bazında yerel kalkınma modeli oluşturulmalı. Her iş adamı bir ili üstlenmeli” diye konuştu.

TAV dünya markası
TAV Havalimanları Holding, Kuzey Afrika’nın turizm merkezi Tunus’taki Enfidha Havalimanı’nın temelini attı. İlk fazda 400 milyon euro yatırım yapılacak 2 havalimanından biri olan Enfidha’nın 2 yıl sonra işletmeye açılması planlanıyor. TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, açılışta yaptığı konuşmada, “Kolombiya’dan, Vietnam’dan ‘gelin havalimanı ihalelerine birlikte girelim’ teklifleri alıyoruz. 3 yıl önce TAV için ‘Bir dünya markası’ denildiğinde biraz utanıyorduk. Şimdi ise dünyada tanınan ve takip edilen bir şirket oldu. Rekabetin kızıştığı ülkeler yerine artık daha bakir Doğu Avrupa, Hindistan gibi bölgelere yöneleceğiz” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-100-milyar-dolar-degerinde-satacak-mali-var_55497.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!