Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Çağdaş Sanat Belleği Kayıt Altına Alınıyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmenliği'nin desteğiyle ''artchive: Çağdaş Sanat Belleği'' projesi kapsamında, Türkiye'de üretim yapan çağdaş sanatçıların portfolyoları, sanal ortamda bir araya geliyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından yapılan açıklamaya göre, ''www.artchive.org.tr'' adresi sanatçılar

yapi.com.tr / AA
Türkiye'nin Çağdaş Sanat Belleği Kayıt Altına Alınıyor

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Görsel Sanatlar Yönetmenliği'nin desteğiyle ''artchive: Çağdaş Sanat Belleği'' projesi kapsamında, Türkiye'de üretim yapan çağdaş sanatçıların portfolyoları, sanal ortamda bir araya geliyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansından yapılan açıklamaya göre, ''www.artchive.org.tr'' adresi sanatçılar hakkında objektif bilgileri derleyerek, çevrim içi bir portfolyo arşivini meraklıların ilgisine sunuyor.
    
Türkiye'nin beklenen çağdaş sanat arşivi ''artchive: Çağdaş Sanat Belleği'', Türkiye'de çağdaş sanat alanında üretim yapan sanatçılar hakkında ulaşılabilir ve objektif bilgileri derleyerek sunan çevrim içi bir portfolyo arşivi olma özelliği taşıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Görsel Sanatlar Yönetmenliğinin desteğiyle Cem Gencer tarafından hazırlanan ''artchive: Çağdaş Sanat Belleği'' arşivleme projesinin öncelikli hedefleri arasında, sanat alanında ortak bir bellek oluşturmak yer alıyor.

Çevrim içi portfolyo arşivinin, sanat alanında uzman kişi ve kurumların, sergi mekanları ile destekleriyle oluşturulduğu site için bugüne kadar 200 sanatçının portfolyosu değerlendirildi ve bu değerlendirmelerde hiçbir küratörel seçim göz önüne alınmadı.
    
İçeriğin bağımsız ve objektif bir çizgide oluşması açısından, küratörel seçimlerin değerlendirme dışında bırakıldığı ''www.artchive.org.tr'' adresinde, ilerleyen yıllarda büyüyerek devam edecek nitelikli bir referans kaynağı haline getirmek projenin ana hedefleri arasında yer alıyor. Çağdaş sanat alanında üretim yapan sanatçıların portfolyosunun yanı sıra sergi mekanları ve sergilerle ilgili de bilgiler içeren internet sitesinde, A'dan Z'ye geniş bir sanatçı listesi yer alıyor.

İnternet kültürünün de ilgi ve beğenilerinden yola çıkılarak hazırlanan site, yapıtlarının görüntülerini, metinlerini ve videolarını paylaşan, çağdaş sanat alanında aktif üretim yapan her sanatçının erişimine açık olarak hizmet veriyor.
    
Dünya çapındaki sanat izleyicisine de hitap edebilecek olan site, sanatını küresel çapta tanıtmak isteyen tüm sanatçılar için önemli bir hizmet sunarken, öte yandan sanat alanındaki profesyonel izleyicilere de ilk adımda başvurulacak pratik bir araç sunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-cagdas-sanat-bellegi-kayit-altina-aliniyor_82477.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!