Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin En Pahalı Köyü!

Boğaz'daki en güzel yalılara evsahipliği yapan Yeniköy'de fiyatlar da çok özel. Bir yalı dairesi 5-6 milyon dolardan başlarken, değeri 100 milyon dolarla ifade edilen bir yalı kimseyi şaşırtmıyor.

Sabah Gazetesi



oğaz'daki en güzel yalılara evsahipliği yapan Yeniköy'de fiyatlar da çok özel. Bir yalı dairesi 5-6 milyon dolardan başlarken, değeri 100 milyon dolarla ifade edilen bir yalı kimseyi şaşırtmıyor. Yeniköy'ün sakinleri arasında yabancıların sayısı da oldukça fazla. Özellikle Alman, Fransız ve İspanyollar'a rastlamak mümkün

Boğaz ve yalı denilince akla ilk gelen yer kuşkusuz Yeniköy. Eski Başbakan Tansu Çiller, Hattat Ailesi, Erol Aksoy, Uzanlar, Kalkavakanlar, Üstünkaya Ailesi, Ilıcaklar, Sabancılar, Erbilgin Ailesi gibi Türkiye'nin ünlü isimlerini ağırlayan Yeniköy, her zaman Boğaz'daki diğer semtlerden daha değerli olmuş. Kayabaşı Caddesi olarak bilinen sahil boyunca sıralanan yalıların sayısının 50'yi aştığı ifade ediliyor. Yalıları bu kadar çok olunca da Yeniköy, adeta 'yalı' köy olarak adlandırılıyor. Her biri birbirinden değerli bu yalılar yan yana sıralanınca değeri de daha çok artıyor. Çünkü yalı sahipleri yanlarında komşu olarak başka bir yalı sahibini görmek istiyor.

Yabancıların gözde mekanı
Yeniköy, Türkiye'nin en pahalı yalısını da içinde barındırıyor. Ankara'da yaşayan ve İstanbul'a geldiğinde bu binada kalan Erbilgin Ailesi'ne ait Erbilgin Yalısı'na biçilen değer 100 milyon dolar. Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı olarak bilinen binanın tavanlarının altın varaklarla süslü olduğu biliniyor. Semtte uzun bir süre müşteri bekleyen bir diğer yalı ise Kalkavanlar'ın yalısı. Ancak söz konusu yalının geçtiğimiz günlerde 30 bin dolara kiralandığı ifade ediliyor. Yeniköy'ün ünlü isimleri arasında Sabancı Ailesi başı çekiyor. Sabancı Ailesi'nin semtte 4 tane yalısı bulunuyor. En son Ilıcak Ailesi'nden İktisat Bankası'nın eski sahibi Erol Aksoy'a geçen ve ardından da TMSF tarafından satışa çıkarılan Tahsin Bey Yalısı'nı Sabancılar'ın damadı Haluk Dinçer 22.3 milyon dolara almıştı.

En ucuzu 5 milyon dolar
Yeniköy'ün sakinleri sadece Türkiye'nin tanınmış isimleri değil. Boğaz'ın en nadide semti Alman, Fransız, Filipinliler'in ve İspanyollar'ın da büyük ilgisini çekiyor. Artık sahildeki yalıların pek çoğunda yabancılar ikamet ediyor. Yeniköy'ün sakinleri ve yalıları bu denli ünlü olunca bir metrekare fiyatından bahsetmek mümkün olmuyor. Her ev kendi özel durumuna göre değerlendiriyor.

Yalı dairelerinde kiralıklar 3 bin dolardan başlayıp 10 bin dolara kadar çıkıyor. Müstakil binalarda bu rakam 7 ile 15 bin dolar arasında değişiyor. Satılıklara bakıldığında rakamlar 5 milyon dolardan açılıyor. 15-20, hatta Erbilgin Yalısı gibi 100 milyon dolar'ı bulan rakamlara ulaşıyor. İç taraflara doğru gidildiğinde ise buradaki sitelerde kiralıklar 2 bin dolar ile 4 bin dolar arasında değişiyor. Buradaki konutların fiyatı ise 700-800 bin dolar ile 5-6 milyon dolar arasında değişiyor.

Yeniköy'ün tarihi de oldukça eski. Kanuni Sultan Süleyman döneminde İstanbul'un çevresindeki boş alanları doldurmak maksadıyla bir ferman çıkıyor. Bu ferman çerçevesinde bazı Rum ve Türk aileler bu bölgeye yerleşiyor. Köyün yeniliği ise İstanbul'un fethinden 100 sene sonra kurulmuş olmasından kaynaklanıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-en-pahali-koyu_46282.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!