Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye’nin İlk ‘Kiosk’u Hizmette

Sistem sayesinde turistler istedikleri yöredeki konaklama tesisi, acente, bar, restoran ve ören yerleri hakkında bilgi edinebilecekler. Türk

NTV-MSNBC



b>Sistem sayesinde turistler istedikleri yöredeki konaklama tesisi, acente, bar, restoran ve ören yerleri hakkında bilgi edinebilecekler.

Türkiye’deki 13 ilin tarihi ve turistik özellikleri ile sektörel bilgilerinin yer aldığı “Kiosk Bölgesel Enformasyon Sistemleri”nin ilk ara birimi Antalya’da hizmete girdi.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan “Kiosk Bölgesel Enformasyon Sistemleri” ara biriminin açılışını Antalya Valisi Alaaddin Yüksel yaptı. Türkiye’de 27 noktada kurulması planlanan sistemlerden ilkinin Antalya’da hizmete girdiğini bildiren Yüksel, şunları kaydetti: “Turizm Bakanlığı ülkemizin zengin kültürel ve tarihi mirasının, turistik değerlerinin yanı sıra sektörel bilgilerin en son bilgi iletişim ve erişim teknikleri kullanılarak tüketiciye ulaştırılması amacıyla (Kiosk Bölgesel Enformasyon Sistemleri)ni kurmaya karar vermiştir. Bu kapsamda ülkemizde kurulması planlanan 27 kiosktan 7’sinin Antalya il merkezinde, birinin de Kemer İlçesi’nde kurulması kararlaştırılmıştır.”

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca ve Rusça olmak üzere 6 dilde programlandığı bildirilen sistemde Türkiye’nin 13 ilindeki ören yerleri, konaklama tesisleri, seyahat acenteleri, restoran, kafe ve barları, gece yaşamı ile bölgenin sektörel bilgileri yer alıyor. Yerli ve yabancı turistler, sistem sayesinde Türkiye’nin herhangi bir turizm bölgesindeki ören yeri hakkında bilgi alabilirlerken, önümüzdeki aylarda yapılacak teknolojik ilavelerle sistemde yer alan konaklama tesislerinden, restoran ya da barlardan rezervasyon da yaptırabilecekler. Hava raporu bilgisi ve sistemde yer alan 13 turizm merkezinin haritasının da yer aldığı, dokunmatik olarak çalışan sistemden Antalyalılar da yararlanabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ilk-kiosku-hizmette_3967.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!