Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Konut Profilini Çıkaracağız

Hükümet 2011'de Türkiye genelinde nüfus ve konut profil çalışması yapmaya hazırlanıyor. Çalışma, Avrupa Birliği ile eşzamanlı gerçekleştirilecek. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, projenin detayları hakkında bilgi vererek, nüfus ve konut profili çalışmasını nüfusa ilişkin çok daha detaylı bilgilere ihtiyaç olduğu için yapacaklarını vurguladı.

Zaman Gazetesi
Türkiye'nin Konut Profilini Çıkaracağız

Hükümet 2011'de Türkiye genelinde nüfus ve konut profil çalışması yapmaya hazırlanıyor. Çalışma, Avrupa Birliği ile eşzamanlı gerçekleştirilecek. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, projenin detayları hakkında bilgi vererek, nüfus ve konut profili çalışmasını nüfusa ilişkin çok daha detaylı bilgilere ihtiyaç olduğu için yapacaklarını vurguladı. Yılmaz, bunun nüfus sayımı olmadığına dikkat çekerek, "Nüfusu saymıyoruz. Adrese dayalı nüfus kayıt sistemimiz var. Kır-kent ayrımında, kadın-erkek ayrımında nüfusumuzu artık her yıl biliyoruz, nüfusu saymamıza gerek yok.'' dedi. ''Sosyal açıdan, ekonomik açıdan, kültürel açıdan, nüfusumuzun daha derinlemesine analiz edilmesi gerekiyor.'' diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

''Gelecek yıl Türkiye genelinde bir nüfus ve konut profili çalışması yapacağız. En son 2000'de böyle bir çalışma yapılmıştı. İnşallah gelecek yıl, 2011 yılında Birleşmiş Milletler'in aldığı tavsiye kararı uyarınca Avrupa ile eşzamanlı olarak dolayısıyla onlarla da mukayese edilebilir şekilde tüm konutlarımızın sayımını yapacağız. Sosyal hayata, ekonomik hayata ilişkin çok sayıda soru soracağımız ama kimseyi eve hapsetmeden yapacağımız bir çalışma olacak. 1,5-2 ayda yapacağımız geniş çaplı bir çalışma olacak. Bunun pilot uygulamalarını şu anda gerçekleştiriyoruz.''

Yılmaz, nüfus ve konut profili çalışması tamamlandığında, kadınla ilgili göstergelere ilişkin de önemli bir bilgi birikimine sahip olacaklarını ifade etti. Devlet bakanı, kadını ekonomik ve sosyal bakımdan daha iyi bir konuma getirmek için hukuki mevzuatta değişiklikler yaptıklarını, stratejik planlar, eylem planları uyguladıklarını, bu planlar çerçevesinde yürüttükleri önemli projeler olduğunu anlattı. ''Güneydoğu'da Kadın'' başlığı adı altında gerçekleştirilen toplantıya, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, ILO Türkiye Temsilcisi Gülay Aslantepe, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadettin Karahocagil katıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-konut-profilini-cikaracagiz_83314.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!