Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Kredi Notu Artabilir de Düşebilir de

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunun, ülkenin mali temellerinin daha da iyileşmesi durumunda yükselebileceğini kaydetti. Kuruluşun ''Haftalık Kredi Görünüm'' Raporunda, Türkiye'nin mali yapısının iyileştirilmesi konusunda önemli bir gelişme olmasına karşın, cari açık gibi dış kırılganlıkların ve bu açığın

yapi.com.tr / AA
Türkiye'nin Kredi Notu Artabilir de Düşebilir de

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunun, ülkenin mali temellerinin daha da iyileşmesi durumunda yükselebileceğini kaydetti. Kuruluşun ''Haftalık Kredi Görünüm'' Raporunda, Türkiye'nin mali yapısının iyileştirilmesi konusunda önemli bir gelişme olmasına karşın, cari açık gibi dış kırılganlıkların ve bu açığın kısa vadeli sermaye ile finanse ediliyor olmasının, güçlü bir mali disiplini daha önemli yaptığı belirtildi.

Raporda, ''Türkiye'nin şu anda karşı karşıya bulunduğu sorun, faiz dışı fazla kaydetmesi, döviz rezervlerini daha fazla artırması ve borç seviyesini de azaltarak dış şoklara karşı dayanıklılığını artırmasıdır'' denildi. Cari açık ve borç pozisyonundaki bozulmanın kredi notu üzerinde aşağı yönlü baskı yapabileceği üzerinde durulan raporda, Türkiye'nin kredi notunun, cari açığın finansmanı zorlaşırsa, aşağı yönlü baskı altında kalabileceği kaydedildi. Raporda, Türkiye'nin kredi notunun temelinde Avrupa ile bağları olan büyük ve dinamik ekonomisi ile stratejik jeopolitik konumunun yattığına dikkat çekildi.

Türkiye'nin kredi notunun ''Ba2'' olarak değerlendirildiği, bunun küresel kriz sırasında kamu finansmanının dayanıklılığını yansıttığı belirtilen raporda, mali gücün hala düşük olduğu, bunda, görece olarak düşük gelir artırma kapasitesinin, kısa vadeli borçların ve yüksek dış kırılganlığın etkili olduğu kaydedildi. Türkiye'nin kredi notunun, ülkenin ekonomik ve mali direncinin düzelmesinin yansıması olarak ''pozitif'' görünüme sahip olduğuna da işaret edildi.

ETİKETLER: ekonomi
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-kredi-notu-artabilir-de-dusebilir-de_86158.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!