Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'nin Ulaşımı Nefes Alacak

Ankara, Konya ve Kayseri hattından Adana ve Mersin'e bağlantı sağlayan ve yapımı devam eden Ankara-Pozantı otoyolu tamamlandığında Türkiye'nin en yoğun trafiğine sahip yollarından birinde daha ulaşım rahatlayacak.

NTV
Türkiye'nin Ulaşımı Nefes Alacak

Ankara, Konya ve Kayseri hattından Adana ve Mersin'e bağlantı sağlayan ve yapımı devam eden Ankara-Pozantı otoyolu tamamlandığında Türkiye'nin en yoğun trafiğine sahip yollarından birinde daha ulaşım rahatlayacak.

Yoğun araç trafiği ve yaşanan kazalar nedeniyle ''çileli yol'' olarak nitelenen ve günde yaklaşık 20 bin aracın geçtiği Ankara-Pozantı arasındaki otoyol çalışmaları kapsamında tamamlanan Ereğli Kavşağı-Pozantı kesimi Başbakan Erdoğan'ın katılımı ile geçen yıl mart ayında hizmete açıldı. Böylelikle 64 kilometre uzunluğundaki gidiş-geliş 6 şeritten oluşan yol ''devlet yolu'' olarak hizmet vermeye başladı.
        
''Türkiye'nin ulaşımına nefes aldıran'' proje olarak nitelenen Ankara-Pozantı otoyolunun Gölcük-Kemerhisar-Eminlik-Çiftehan-Pozantı bölümünün tamamlanması için çalışmalar aralıksız sürüyor.
        
Pozantı-Ulukışla arasındaki kara yolunun, vadiden geçmesi, yüksek eğim ve düşük standartta olması nedeniyle araçlardaki lastik, yağ, yedek parça gibi yüksek meblağlara ulaşan masraflar Pozantı-Ereğli Kavşağı arasındaki yolun kullanılmaya başlamasıyla düşerken, rahatlayacak trafik nedeniyle, sık yaşanan ve ölümlerle sonuçlanan kazalar da büyük oranda önlenecek. Pozantı-Ulukışla arasında yolda tonajlı araçların yoğunluğu dolayısıyla sollama yapılamamasından kaynaklanan zaman kaybı ortadan kalkacak, ulaşımda yaklaşık 1,5 saatlik zaman kazanılacak.
        
Trafik şimdiden rahatlamaya başladı      

Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Akyiğit, İç Anadolu'yu GAP bölgesi, Çukurova, Akdeniz ve limanlara bağlayarak tarımsal ve endüstriyel ürünlerin iç ve dış piyasalara taşınmasını hızlandıracak otoyolun, hizmete açılan bölümüyle şimdiden trafiği büyük oranda rahatlatmaya başladığını söyledi. 
     
Yolun tamamlanmasıyla ekonomi ve turizmin gelişmesine de önemli katkılar sağlanacağını belirten Akyiğit, şöyle konuştu:
        
''Ankara-Pozantı otoyolunun Gölcük-Pozantı bölümünün toplam uzunluğu 129,5 kilometredir. İşin başlangıcından bugüne kadar, Ereğli Kavşağı ile Pozantı arasındaki trafiğe açılan bölüm için toplam 1 milyar 575 milyon TL harcandı. Geçen yıl 4 kesimde yapılan toplam harcama ise 308 milyon TL'yi buldu.''
        
Akyiğit, Çiftehan-Pozantı arasındaki kesimin son 6 kilometresinin bu yılın temmuz ayında tamamlanmasının, Ereğli Kavşağı-Pozantı arasındaki otoyolun ücretli olarak kesintisiz trafiğe açılmasının planladığını söyledi.
       
Gölcük-Kemerhisar arasında süren çalışmalarda Kemerhisar bağlantı yolunun tamamlandığını ifade eden Akyiğit, buranın tamamlanmasıyla da Niğde'nin otoyola bağlantısının sağlanacağını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyenin-ulasimi-nefes-alacak_76032.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!