Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'ye "Bize Uydu Kent Yapın" Teklifi

Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Ravjikh, TOKİ Başkanı Karabel'i ziyaret etti.

yapi.com.tr
Türkiye'ye "Bize Uydu Kent Yapın" Teklifi

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı R. Erdeneburen Ravjikh, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'i ziyaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın nisan ayındaki Moğolistan ziyaretini anımsatan Ravjikh, görüşmelerde, Moğolistan'ın yeniden yapılanma sürecinde, TOKİ'nin tecrübelerinin paylaşılmasının gündeme geldiğini belirtti.

Ravjikh, Başbakan Erdoğan'ın "Bizim çok büyük tecrübemiz var, müteahhitlerimiz çok iyi. Toplu konut sistemini bizim gibi yapmanızı tavsiye ediyoruz. Kaynak konusunda da konuşuruz. Ne büyüklükte bir çalışma yapmak istediğinize karar verip Türkiye'ye gelin" sözleri üzerine Türkiye'ye geldiğini bildirdi.

"5-6 uydu kent yapmak istiyoruz"

Moğolistan'da kentsel dönüşüm koordinatörü olarak görevlendirildiği bilgisini veren Ravjikh, "Müteahhit firmalarımızın üretim kapasitesi yıllık 10 bin konut yapabilecek güçte. Bunu yükseltmek için altyapıyı hazırlıyoruz. 5-6 yerde uydu kent yapmayı planlıyoruz. Uydu kentlerden en azından bir ikisinin Türkiye tarafından yapılmasını istiyoruz" dedi.

Uydu kentler için arazide sorun olmadığını vurgulayan Müsteşar Ravjikh, finansman konusunda Karabel'den öneride bulunmasını istedi.

Ravjikh, teknik, finansal ve hukuki olarak daha detaylı görüşmeler yapmak üzere TOKİ'den bir heyeti Moğolistan'a davet edeceklerini kaydetti.

TOKİ Başkanı Karabel de TOKİ'nin muadili bir oluşumunun Moğolistan'da gerçekleştirilebilmesiyle ilgili teknik desteğin sağlanabileceğini söyledi.

Uydu kent inşasıyla ilgili finansman temini gerektiğini ifade eden Karabel, yerel piyasa şartlarının incelenmesi sonucunda, Başbakanlığa bilgi arz edilmesinin ardından verilecek talimat doğrultusunda çalışmaların başlayabileceğini anlattı.

Venezuela'ya petrol karşılığı konut

Karabel, Venezuela'da petrol ürünleri karşılığı konut inşa edilmesiyle ilgili Hugo Chavez'in vefat etmesi üzerine projenin bir süreliğine bekletildiğini, talepte bulunan diğer ülkelerle de benzer anlaşmaların ilgili Bakanlık ve kurumlarla yapılabileceğini belirtti.

Moğolistan'a TOKİ örneği

Heyetlerarası görüşmede ise Moğolistan'da TOKİ benzeri kuruluşun oluşturulması gündeme geldi.

Konut üretimi için Türkiye'den kredi temin etmek istediklerine dikkati çeken Ravjikh, mortgage sistemini kullanarak, TOKİ'nin ülkelerinde örnek sayılacak bir proje gerçekleştirmesini istedi.

Karabel de Moğolistan'da yapılacak uydu kent uygulamalarına ilişkin kaynak veya kredi temini yönünde yurt içi ve yurt dışı olanaklarının iki ülke şartlarında araştırılıp, alternatif öneriler hazırlanabileceğini bildirdi.

ETİKETLER: Moğolistan
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeye-bize-uydu-kent-yapin-teklifi_108395.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!