Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkiye'ye Güven 25 milyar $ Getirdi

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young'ın Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2007 Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'de toplam 25,5 milyar dolara ulaşan 182 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti.

Yeni Şafak Gazetesi



luslararası denetim ve danışmanlık şirketi Ernst & Young'ın Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2007 Raporu'na göre, geçen yıl Türkiye'de toplam 25,5 milyar dolara ulaşan 182 birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti. Ernst & Young Türkiye Kurumsal Finansman Yönetici Ortağı Demet Özdemir, işlem hacminin yüzde 34'ünü gerçekleştiren yerli yatırımcıların 2006'da yüzde 9 olan paylarını yaklaşık dört kat artırarak 8,6 milyar dolara ulaştığına dikkat çekerek, "Artık yerli yatırımcı da Türkiye'ye güveniyor. Bu potansiyelini yabancıya bırakmak istemiyor" dedi.

Krizlere rağmen

Rapora göre, 2007'de Türkiye'de birleşme ve satın alma işlemleri, yoğun siyasi gündem, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri, Irak sınırında yaşanan problemler, yurtdışı finansal piyasalarında yaşanan mortgage kökenli kriz ve artan enerji maliyetlerine rağmen yine de çok hareketli bir yıl olarak gerçekleşti.

Şirket evliliği arttı

Raporda, Türkiye'de geçtiğimiz yıl gerçekleşen 182 adet birleşme ve satın alma işleminin 135'inin işlem değerinin açıklandığı belirtildi. Tamamlanmış ve işlem değeri açıklanmış olan birleşme ve satın alma işlemlerinin toplam değerinin 25,5 milyar dolara ulaştığına vurgu yapılan raporda, toplamda Türkiye'deki “şirket evliliklerinin” 26,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği tahmin edildi.

Yılın gözdesi havaalanı işletmeciliği ve finans

Havaalanı işletmeciliği sektörü toplam 6,7 milyar dolar işlem hacmi ile şirket birleşme ve satın almaları açısından 2007'nin lideri oldu. Sektörde öne çıkan iki işlem Sabiha Gökçen ve Antalya havalimanlarının 6,3 milyar dolara ulaşan işletme hakkı devri ihaleleri oldu. Finansal hizmetler sektörü 2007'de 6,3 milyar dolar işlem ile hareketli bir dönem geçirdi. En yüksek tutarlı işlem 2,7 milyar dolar ile ING - Oyakbank oldu. 1,08 milyar dolarlık NCB - Türkiye Katılım Bankası işlemi de kaydadeğer bir satın almaydı.

Milli Piyango bu yıl satılacak

Ernst & Young Türkiye kurumsal finansman Bölüm Başkanı Müşfik Cantekinler, danışmanlığını yaptıkları ve yaklaşık 4 yıldır özelleştirilmesi beklenen Milli Piyango'nun bu yıl içinde kesin olarak satışa çıkarılmasını beklediklerini söyledi. Cantekinler, "Özelleştirme İdaresi yetkilileri sayın Bakan Nazım Ekren'in sayın Başbakan ile görüştüğü ve Milli Piyango'nun kesinlikle bu yıl içinde özelleştirileceği yönünde bana bilgi ilettiler" dedi. Cantekinler, Özelleştirme İdaresi yetkililerinden Milli Piyango'nun bu yıl içinde kesinlikle özelleştirileceği duyumunu aldıklarını kaydetti. Cantekinler, "Geçtiğimiz Cuma günü Özelleştirme İdaresi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Milli Piyango kesinlikle bu yıl içinde özelleştirilecek” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkiyeye-guven-25-milyar--getirdi_58821.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!