Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkler Yurtdışı Otel Yatırımlarına Hız Veriyor

Yabancı otel zincirleri, turizm potansiyelinin artmasını bekledikleri Çin'e yatırım yapmaya hazırlanırken, Türk otel zincirleri de gözünü yurtdışına çevirdi. The Green Park, Sun Rise Queen ve Dedeman gibi Türk otel zincirleri de bölge ülkelerine ve Ortadoğu'ya odaklanmış durumda.

Dünya Gazetesi



br/> The Green Park Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, yurtdışında ilk olarak geleceğin Las Vegas'ı olarak gördükleri Gürcistan'ın başkenti Batum'da 5 yıldızlı bir otel açacaklarını açıkladı. Şu anda 5 olan otel sayısını, 2010 yılına kadar 10'a çıkarmayı hedefleyen grup, Gürcistan dışında Yunanistan, Almanya ve Tunus'ta otel açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Batum'da arkası göl, önü deniz olan bir otele talip olduklarını belirten Üstündağ, Almanya'da da ilgilendikleri bir otelin olduğunu ve otelin hukuki problemlerinin çözülmesini beklediklerini anlattı. Üstündağ, en büyük hayalinin ise ABD'de bir otel açmak olduğunu ve bu hayali 2010 yılına kadar gerçekleştireceklerini belirtti.

Dedeman Otel Grubu da 2008 yılında Almanya, İran ve CIS ülkelerine (Azerbaycan-Ermenistan-Özbekistan-Kazakistan) yatırım yapmaya hazırlanıyor. Dedeman Holding Yönetim Kurulu ve Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Dedeman, "Turizmde yeni yatırımlar yapılmalı ve ihtiyacı olan bölgelere doğru yoğunlaşma olmalıdır" dedi. 50 otel hedefinin sürdüğünü belirten Dedeman, "Bizim hedefimiz, 50 otelin yüzde 30"u, yani 15 kadarını yurtdışında açmak ve Dedeman markasını dünyaya sunmaktır. Türk markası olarak dünyada dev otel zincirlerinin arasında yer almayı hedefledik. Bunu başaracağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sunrise Queen Hotels de Tayland'ın Phuket Adası ile Mısır Sharm El Sheikh'de otel yatırımına hazırlanıyor. Sunrise Queen Hotels Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadettin Ulubay, "5 yıldızlı ve ortalama 200 yataklı olmak üzere 2 otel yatırımı planlıyoruz. Phuket Adası'nda, 2009 yılında tamamlayacağımız ve SPA ağırlıklı olacak otelimiz yaklaşık 20 milyon dolara mal olacak. Daha sonra Sharm El Seikh'de başlayacağımız otelin yatırımı da yaklaşık 20 milyon doları bulacak" diye konuştu.

Çin'deki gelirin giderek arttığına işaret eden Turistik Otelciler, İşletmeler ve Yatırım Birliği (TUROB) Genel Sekreteri Erhan Çakay, 2008 yılında Çin'in başkenti Pekin'de yapılacak Olimpiyat Oyunları'nda etkin bir Türkiye tanıtımı gerçekleştirilmesinin önemine dikkat çekti. Çin'e yatırım yapmak yerine, onların burada yatırım yapmasını sağlamak gerektiğini belirten Çakay, Karadeniz ve Mersin gibi bölgelere yatırım yapılması için yatırım teşvikleri oluşturulması gerektiğini hatırlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkler-yurtdisi-otel-yatirimlarina-hiz-veriyor_57419.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!