Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkmenistan'da Türk Şirketleri 2011 Yılında 3 Milyar 270 Milyon Dolarlık Taahhüt İşi Aldı

Ülkenin imarında söz sahibi olan Türk müteahhitlik şirketleri konut, okul, fabrika, otel, dinlenme tesisleri, askeri deniz üssü, elektrik santralleri, gübre fabrikası, karayolu, tren yolu, hastane ve boru hattı inşaası gibi 63 projenin ihalesini kazanarak şu ana kadar en fazla sayıda işi üstlendi. Türk şirketlerinin en çok iş aldıkları ülkelerden

yapi.com.tr / AA
Türkmenistan'da Türk Şirketleri 2011 Yılında 3 Milyar 270 Milyon Dolarlık Taahhüt İşi Aldı

Türk şirketlerinin en çok iş aldıkları ülkelerden olan Türkmenistan'da 2011 yılında üstlendikleri taahhüt işleri 3 milyar 270 milyon doları aştı. Ülkenin imarında söz sahibi olan Türk müteahhitlik şirketleri konut, okul, fabrika, otel, dinlenme tesisleri, askeri deniz üssü, elektrik santralleri, gübre fabrikası, karayolu, tren yolu, hastane ve boru hattı inşaası gibi 63 projenin ihalesini kazanarak şu ana kadar en fazla sayıda işi üstlendi.

2011'in ilk ayında Rönesans İnşaat şirketi Mari eyaletinde 350 milyon dolara gübre ve amonyak fabrikası inşaatı işini alırken, Lotus Enerji Şirketi de 390 milyon dolara Mari-Lebap vilayetleri arasında yüksek voltajlı elektrik hatları ihalesini kazandı. Geçtiğimiz aylarda Belda İnşaat Şirketi de Avaza Turizm bölgesinde yaklaşık 200 milyon dolara iki ayrı otel ve dinlenme tesisi ihalesini almıştı. Tekfen İnşaat ve Tesisat AŞ, Güney Yoloten Gaz Sahası Projesinde alt yüklenici olarak proses sahası yardımcı tesisleri işlerinin yapılması ve doğalgaz boru hattı inşası işini 261 milyon dolara yapacak. Eser Holding ise 266 milyon dolara karayolu inşaatı yapacak. Yine Uslu Yapı şirketi 111 milyon dolara karayolu projesi üstlenirken, İlk İnşaat şirketi ise maliyeti 150 doları aşan platform ve borulama işlerinin yanısıra askeri deniz üssü projelerini yapacak.

Türk şirketleri, Türkmenistan-da geçtiğimiz 2010 yılında ise toplam 4.5 milyar dolarlık iş almışlardı. Bu rakamın yaklaşık 2 milyar dolarını ise Polimeks İnşaat'ın üstlendiği Olimpiyat Köyü projesi oluşturuyordu.

Türk inşaat şirketlerinin ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından beri aldıkları işin toplam hacmi ise 24 milyarı aştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkmenistanda-turk-sirketleri-2011-yilinda-3-milyar-270-milyon-dolarlik-taahhut-isi-aldi_90504.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!