Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türkmenistan'da Türk Şirketlerinin Gurur Günü

Başkent Aşkabat'a 220 kilometre uzaklıktaki Serdar ve 290 kilometre uzaklıktaki Bereket kentlerinde Türk şirketlerinin tamamladığı 15'in üzerindeki toplam 150 milyon dolarlık projeler Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından törenle hizmete açıldı.

yapi.com.tr / AA
Türkmenistan'da Türk Şirketlerinin Gurur Günü

Foto: Merdan Chariyev (AA)

Başkent Aşkabat'a 220 kilometre uzaklıktaki Serdar ve 290 kilometre uzaklıktaki Bereket kentlerinde Türk şirketlerinin tamamladığı 15'in üzerindeki toplam 150 milyon dolarlık projeler Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından törenle hizmete açıldı. Sabahın erken saatlerinde Serdar kentine gelen Türkmen lider Berdimuhamedov, ilk olarak Çakır İnşaat tarafından 26,5 milyon dolara kurulan Belediye Başkanlığı binası, Kültür Merkezi ve Sanat Okulunun açılışını gerçekleştirdi. Berdimuhamedov binaları gezerek yetkililerden de bilgi aldı.


    
Gurbangulı Berdimuhamedov, daha sonra Net Yapı İnşaat Şirketi tarafından 14 milyon dolara inşa edilen 400 metre uzunluğundaki köprünün açılışını yaparak incelemelerde bulundu. Ardından Türk şirketleri TEMA Mühendislik tarafından okul binasının ve kreşin, Linkway şirketinin halı fabrikasının, Mimar Yapı Yapı Şirketince inşa edilen lüks konutların açılışını yapan Berdimuhamedov, buraya 70 kilometre uzaklıktaki Bereket kentine geçti.
    
Bereket kentinde de Türk şirketlerinden HSY İnşaat tarafından inşa edilen Belediye Başkanlığı binası ve okul açılışını yapan Berdimuhamedov, daha sonra Engin Group tarafından yaklaşık 13 milyon dolara kurulan konfeksiyon fabrikasının açılış törenine katıldı. Sözkonusu fabrikanın 150 kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.
    
Etkinlikler kapsamında diğer inşaat şirketleri tarafından inşa edilen tesislerin de açılışları yapıldı.

ETİKETLER: ekonomi firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/turkmenistanda-turk-sirketlerinin-gurur-gunu_88862.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!