Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Turkuazoo Forum İstanbul'da Açılıyor

Dev akvaryum yatırımı ve işletmeleri konusunda faaliyet gösteren Global Aquarium firmasının Türkiye temsilcisi İstanbul Sualtı Dünyası A.Ş. tarafından işletilecek olan Turkuazoo’nun Genel Müdürü Philip Crane, sektörde yirmi yılı aşkın tecrübesinin yanı sıra dünyaca bilinen pek çok ünlü akvaryumunun da kurucusu olma özelliğini taşıyor. Global

yapi.com.tr
1 Turkuazoo Forum İstanbul'da Açılıyor

Türkiye’nin ilk dev akvaryumu Turkuazoo, Eylül ayında Forum İstanbul’da açılıyor. Dünyada bir alışveriş merkezi içinde yer alan ilk akvaryum olma özelliği de taşıyan Turkuazoo, ailece eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere, sualtı dünyasına dair unutulmaz bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

Dev akvaryum yatırımı ve işletmeleri konusunda faaliyet gösteren Global Aquarium firmasının Türkiye temsilcisi İstanbul Sualtı Dünyası A.Ş. tarafından işletilecek olan Turkuazoo’nun Genel Müdürü Philip Crane, sektörde yirmi yılı aşkın tecrübesinin yanı sıra dünyaca bilinen pek çok ünlü akvaryumunun da kurucusu olma özelliğini taşıyor. Global Aquarium firmasının Turkuazoo projesi için planladığı toplam yatırım tutarı ise 17 milyon Avro olarak belirlenmiş.

Akvaryumun tasarımı, inşaatı ve teknik alt yapısı;  alanında 25 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren, Singapur’dan Edinburg’a dünyanın çeşitli yerlerinde 21 dev akvaryum kurulumunu gerçekleştiren, Yeni Zelanda kökenli Marinescape firması tarafından gerçekleştirilmiş.

Turkuazoo, bir ailenin tüm fertlerinin boş zamanlarını hep birlikte geçirmeleri için tasarlanmış dinamik ve interaktif bir eğlence ve eğitim merkezi olmasıyla dikkat çekiyor. Bu kapsamda, Turkuazoo’ya gelenler; köpekbalıklarından dev vatoslara, deniz kaplumbağalarından ahtapotlara hatta Amazonlar’dan gelen dev tatlı su balıkları gibi dünyanın dört bir yanındaki deniz ve okyanuslardan getirilen en özel ve en egzotik deniz canlısı türlerini bir arada görme şansı yakalıyor. Akvaryumun içinden geçen 80 metre uzunluğundaki akrilik sualtı tüneli sayesinde, sanki balıklarla yüzüyormuş gibi bir gezinti imkânı sunan Turkuazoo’da ziyaretçiler; 270 derecelik su altı görüş açısına sahip gözlem salonu ile deniz canlılarını daha yakından izleme fırsatı yakalıyor.

Öğrencilere yönelik hazırlanan eğitim programları ile yıllık 100 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefleyen Turkuazoo, bu yolla ülkemizdeki çevre bilincinin daha da gelişmesini amaçlıyor. Ayrıca Turkuazoo, üniversiteler ve bilimsel kuruluşlarla gerçekleştirilecek iş birlikleri ile bilimsel araştırmalara da olanak sağlıyor.

Köpekbalıklarını daha yakından görmek isteyen maceraperestlere, köpekbalıklarıyla dalış imkanı sunan Turkuazoo, köpekbalıkları türlerinin korunması konusunda da çalışıyor. Bu amaçla, uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Shark Trust ile yakın iş birliği içinde bulunuyor.

Turkuazoo’nun yaratacağı istihdam ve küçümsenmeyecek ziyaretçi sayısı ile bölge ekonomisine önemli katkılarda bulunması hedefleniyor. Yılda 1 milyon kişinin ziyaret etmesi beklenen Turkuazoo, toplam 70 kişilik personeliyle misafirlerine hizmet verecek. İstanbul’a gelen yerli ve yabancı turistler için, tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra mutlaka ziyaret edilmesi gereken heyecan dolu bir mekân haline gelmesi planlanan Turkuazoo; düğün törenleri, yaş günü partileri, şirketlerin lansman toplantıları gibi özel günlerde de misafirlerine, sıra dışı bir mekân olarak ev sahipliği yapmayı hedefliyor…

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkuazoo-forum-istanbulda-aciliyor_70742.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • süper bir yerdi ben cok beğendim istanbul forumu YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!