Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

TÜSİAD: Bizim Moralimiz İyi

TÜSİAD'ın yeni başkanı Ümit Boyner'e, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan gelen "Moralimiz bozuk" açıklamaları hatırlatıldı, "Sizin moraliniz de bozuluyor mu?" diye soruldu. Boyner, "Bizim moralimiz iyi. bozulması için sebep yok. yeter ki sorunları ortaya koyalım ve çözüm için çalışalım" dedi.

NTV
TÜSİAD: Bizim Moralimiz İyi

Son günlerde art arda duyulan "moralimiz bozuk" sözlerine karşılık iş dünyasından ters yönde bir açıklama geldi. TÜSİAD'ın çiçeği burnunda Başkanı Ümit Boyner, "Bizim moralimiz iyi" dedi.

TÜSİAD'ın yeni yönetimi, hedeflerini açıklamak üzere bugün ilk kez kameraların karşısına geçti.

Yeni Başkan Ümit Boyner gazetecilerin sorularını yanıtladı. Boyner'e, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Başbakan Tayyip Erdoğan'dan gelen "Moralimiz bozuk" açıklamaları hatırlatıldı, "Sizin moraliniz de bozuluyor mu?" diye soruldu.

Boyner, "Bizim moralimiz iyi. bozulması için sebep yok. Yeter ki sorunları ortaya koyalım ve çözüm için çalışalım" dedi.

TÜSİAD Başkanı, ülkenin son dönemdeki gergin ortamdan bir an önce çıkıp, gerçek gündemine, ekonomiye odaklanması gerektiğini vurguladı.

Boyner, Türkiye ekonomisinin bir an önce istihdam yaratan hızlı büyüme sürecine dönmesi gerektiğini, finansman ihtiyacının karşılandığı iyimser senaryoya göre 2010'da gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 5.9 büyümesini öngördüklerini söyledi.

Boyner, bazı TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği 2010-2011 faaliyet programına ilişkin basın toplantısında 2010 yılına ilişkin öngörülerini özetledi ve GSYH'nin baz senaryoda yüzde 3.8, kötümser senaryoda ise yüzde 1.4 büyüme öngördüklerini aktardı.

En önemli öncelik büyüme

Boyner, "Önümüzdeki en önemli kısa vadeli öncelik şüphesiz bir an önce yeniden hızlı büyüme sürecine dönmek. Önemli olan büyümeyi yüksek ve uzun vadeli hale getirmek. Üç senaryo içinde iyimser senaryoda Türkiye ancak yüzde 5.9 büyüyebiliyor. Bu da bizim şu anda yaşadığımız istihdam problemi için yeterli bir büyüme değil" dedi.

Boyner, bir soru üzerine, hazırladıkları iyimser senaryonun doğrudan IMF ile olası bir stand-by anlaşmasını içermediğini, ancak Türkiye'nin kısa vadeli finansman ihtiyacının karşılandığının varsayıldığını aktardı.

IMF içi boşaltılmış bir tartışma oldu

Boyner, "IMF konusu gerçekten içi boşaltılmış bir siyasi tartışma haline geldi... Zaman zaman hükümetin farklı üyelerinden farklı mesajlar geliyor... Bu konuda hükümetten biraz daha tutarlı bir söylem duymak istiyoruz " derken ay sonunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile yapacakları konuşmada bu konuyu dile getireceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tusiad-bizim-moralimiz-iyi_76677.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!