Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tuz Gölü'nde Kapasite Artırılacak

BOTAŞ, Tuz Gölü'ndeki doğalgaz depolama tesisinin kapasitesini 1 milyar metreküpten yıllık 5,4 milyar metreküpe çıkarmak için kapasite artış ihalesi düzenleyecek.

yapi.com.tr
Tuz Gölü'nde Kapasite Artırılacak

Tuz Gölü Doğalgaz Yeraltı Depolama Kapasite Artışı Projesi için ihale düzenlenecek. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) konuya ilişkin ilanı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, doğalgaz depolama kapasitesini artırmak için düzenlenecek ihalede, istekliler son başvurularını 4 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'e kadar yapabilecek. İhale için ön yeterlik kriterlerini yerine getiren firmalar, BOTAŞ tarafından eylül ayında davet edilecek. İstekliler, ön yeterlik işlemlerine ilişkin detaylı bilgiyi, BOTAŞ Doğalgaz Yeraltı Depolama Daire Başkanlığından alabilecek.

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde yapılacak kapasite artışı için BOTAŞ'ın Dünya Bankasına yaptığı başvuru kapsamında verilecek finansman, farklı finansal kurumlar tarafından ortak karşılanabilecek. Ancak finansman Dünya Bankasının ilgili mevzuat düzenlemeleri kapsamında yönetilecek.

Mevcut durumda 1 milyar metreküplük doğalgaz depolama kapasitesi olan tesiste, kapasite genişletme çalışmalarının 2022'ye kadar tamamlanması ve yıllık 5,4 milyar metreküp doğalgazın depolanabilmesi planlanıyor.

Tuz Gölü projesinin ilk kısmı için, Dünya Bankası 2006'da imzalanan bir anlaşmayla 325 milyon dolar, 2014'te imzalanan başka bir anlaşmayla da 400 milyon dolar finansman desteği sağlamıştı.

ETİKETLER: Tuz Gölü BOTAŞ
http://www.yapi.com.tr/haberler/tuz-golunde-kapasite-artirilacak_159807.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!