Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tuzla'da Kurulacak Hal 2018'de Tamamlanacak!

Ataşehir’de trafiği olumsuz etkileyen meyve ve sebze hali Tuzla’ya taşınıyor. Aydınlı’da 450 bin metrekarelik araziye kurulacak yeni halin 2018’in sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

yapi.com.tr
Tuzla'da Kurulacak Hal 2018'de Tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 1970 yılından beri Anadolu Yakası’nda hizmet veren, Ataşehir Meyve Sebze Halini Tuzla’ya taşıyacak. Ataşehir’de 90 bin metrekarelik alanda hizmet veren halin yarattığı trafik sorununun yanı sıra sosyal alanlarının kısıtlı olması, paketleme ve kasa yıkama tesislerinin de eksikliği nedeniyle taşınmasına karar verilmesinin ardından yeni hal projesinin ihalesini Arima Mimarlık kazandı. Milliyet'in haberine göre, Aydınlı Mahallesi’ne yapılacak yeni halin 450 bin metrekarelik araziye kurulması planlanırken içerisinde 240 adet dükkan, satış birimleri, giriş kontrol noktaları, gıda kontrol binası, kasa yıkama tesisi, paketleme tesisi, atık depolama alanları, idari bina, otoparklar, itfaiye istasyonu, temizlik birimi, otel, cami, kafeler, büfeler, restoran, sağlık ocağı, eczane, PTT ve banka şubeleri yer alacak.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın “Dünyaya örnek olacak bir hal projesi yapacağız” demesinin ardından ihaleye çıkarılan hal projesi için ilk kazma Ocak ayında vurulacak. 450 bin metrekare büyüklüğündeki araziye kuracak olan Aydınlı Meyve Sebze Hali’nin toplam inşaat alanı 205 bin 630 metrekare olacak. Özellikle hal içerisinde trafik sorunu oluşmaması amacıyla, ürün giriş ve çıkış noktaları farklı güzergahtan yapılacak. Otopark sorunu yaşanmaması için de açık ve kapalı otopark alanları yer alacak. Proje hayata geçince 80 yatak kapasiteli otel, cami, 2 kafeterya, 16 büfe, restoran, PTT şubesi, 5 adet banka şubesi de vatandaşlara hizmet verecek.  

Yeşil alan olsun talebi

Tesis giriş ve çıkışları manyetik kartlarla yapılacak yeni halin geniş bir yeşil alana sahip olması için de bölgeye bin 118 ağaç dikilmesi planlanıyor. Bu arada Ataşehir’deki mevcut sebze meyve halinin yarattığı trafikten, gürültü ve görüntü kirliliğinden bıkan çevre sakinleri de kampanya başlatarak, halin yeşil alana dönüştürülmesi için 20 bin imza toplamıştı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tuzlada-kurulacak-hal-2018de-tamamlanacak_152882.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!